Læge fyret efter omfattende samarbejdsproblemer : Scorer alligevel gyldent håndtryk på vej ud af døren

Pressefoto fra Region Midtjylland, Hospitalsenhed Midt
Del artiklen her:

Det blev en dyr affærer for skatteyderne, da Region Midtjylland i foråret skilte sig af med en overlæge, der igennem en årrække havde skilt vandene på hans arbejdsplads.

juristkontoret

– Store samarbejdsproblemer, manglende overholdelse af aftale om publicering af data, modarbejdelse af at genoprette patientsikkerheden og manglende loyalitet over for beslutninger truffet af hospitalsledelsen.

Sådan lød den korte udgave af den pressemeddelelse, som Region Midtjylland via den såkaldte Hospitalsenhed Midt, udsendte i slutningen af april. Det i forbindelse med at man forklarede hvorfor, at man havde valgt at skille sig af med Ulrich Fredberg, der i 20 år stod i spidsen for Diagnostisk Center på Regionshospitalet i Silkeborg.

Læs også : DRs medarbejdere kræver store lønforhøjelser : Menige journalister skal tjene mindst 600.000 kroner om året – og de finder det helt naturligt

For Ulrich Fredberg var der tydeligvis ikke tale om, at fyringen kom bag på ham. Således udtalte han i dens forlængelse til Midtjyllands Avis, at han på det nærmeste havde forventet det de seneste år. Til avisen fortalte den fratrædende overlæge samtidig at rygterne om hans fyring havde været så vedholdende, at de ansatte på Diagnostisk Center over en længere periode nærmest havde lavet sjov med den, fordi det var tydeligt, at hospitalsledelsen ønskede at skille sig af med ham.

Fratrædelsesaftale indgået mellem Region Midtjylland og Ulrich Fredberg

 

Regning på over 700.000 kroner til skatteyderne

I april måned kom den ventede fyring så langt om længe, hvilket dog ikke gjorde, at Ulrich Fredberg måtte gå tomhændet fra sin mangeårige arbejdsplads. For som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk, fik han nemlig en længere fritstillelse med sig ud af døren – med fuld løn.

Læs også : Banedanmark mangler 15.5 milliarder kroner : Giver alligevel ny direktør lønforhøjelse på 166.980 kroner – og en løn langt over statsministerens

Ifølge fratrædelsesaftalen har han nemlig sikret sig fuld løn frem til nytår, eller hvad der svarer til 8 månedslønne uden at skulle møde på arbejde. I tilfældet Ulrich Fredborg er der tale om en ganske fornuftig aflønning, da han i 2019 inklusiv pensionsindbetalinger fra hans arbejdsgiver, havde en samlet indtjening på 1.075.944 kroner.

Læs også : Bagmand for skandale om ulovlig blacklistning af leverandør : Scorer kort efter nyt job i millionklassen – denne gang hos skandaleramt letbane

Det svarer til en månedlig indkomst på lige godt 90.000 kroner, hvorfor det i alt kommer til at koste skatteyderne på den dyre side af 700.000 kroner, at Region Midtjylland ønskede at skille sig af med overlægen.

Lønforhold for Ulrich Fredberg

 

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*