Banedanmark mangler 15.5 milliarder kroner : Giver alligevel ny direktør lønforhøjelse på 166.980 kroner – og en løn langt over statsministerens

Del artiklen her:

Hos Banedanmark skriger de ifølge eget udsagn i dén grad på en kapitalindsprøjtning, for at togdriften kan blive opdateret. Det sker samtidig med, at der bliver holdt lønfest på det statslige selskabs direktionsgang.

Banedanmark

Spørger man Banedanmark selv, er der økonomisk smalhals hos det skatteyderfinansierede selskab. Det skyldes først og fremmest at man mangler 15.5 milliarder kroner, for at kunne såkaldt fremtidssikre det danske jernbanenet.

Et forhold der blev offentliggjort i slutningen af januar i forbindelse med en rapport, der fandt sin vej til politikerne på Christiansborg. En gennemgang af økonomien bag Banedanmark, der fik flere trafikordførere helt op i det røde felt. Blandt andet Enhedslistens Henning Hyllested, der udtalte til Ekstra Bladet, at de manglende 15.5 milliarder kroner slet ikke omhandlede nyt udstyr, men alene vedligeholdelse af det eksisterende.

Læs også : Bagmand for skandale om ulovlig blacklistning af leverandør : Scorer kort efter nyt job i millionklassen – denne gang hos skandaleramt letbane

Med så markante økonomiske problemer hos Banedanmark skulle man måske tro, at embedsmændene og deres politiske overordnede ville holde igen, når det handlede om aflønningen af den nye direktør, der tiltrådte den 1. april.

Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Banedanmark, synes dette dog langt fra at være tilfældet.

Lønforhold for Banedanmarks nyansatte direktør Hakon Iversen

 

Aflønning nøjagtig under 2 millioner kroner om året til nyansat direktør

Således viser opgørelserne fra Banedanmark, at den nyansatte direktør, Hakon Iversen, kan se frem til en aflønning, der overgår statsministerens med flere længder. For mens Mette Frederiksen aktuelt tjener i omegnen af 1.6 millioner kroner om året, vil Hakon Iversen på trods af Banedanmarks store økonomiske udfordringer, komme til at tjene langt mere.

Læs også : Krævede ulovlig blacklistning af leverandør : Scorede alligevel kæmpe bonusser – tre gange

Således oplyser Banedanmark, at Hakon Iversen inklusiv pensionsindbetalinger fra sin arbejdsgiver, kan se frem til en månedsløn på 166.382 kroner. Eller hvad der svarer til, at lønnen for et helt kalenderår kan forventes at nå op på 1.996.584 kroner.

Læs også : Medarbejdere bag ulovlig blacklistning af leverandør og efterfølgende millionerstatning : Scorede store bonusser og gyldne håndtryk

Derved kan Hakon Iversen se frem til en aflønning, der er væsentligt højere end hans forgænger, Per Jacobsen. Således tjente denne i sin sidste fulde kalendermåned hos Banedanmark 152.476 kroner eller hvad der svarer til, at den nyansatte direktør får en månedsløn på 13.906 kroner over sin forgænger – og dermed 166.872 kroner mere om året.

Lønforhold for Banedanmarks afgåede direktør Per Jacobsen

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*