Krævede ulovlig blacklistning af leverandør : Scorede alligevel kæmpe bonusser – tre gange

Del artiklen her:

Selv om man er med til at påføre sin arbejdsgiver en millionerstatning, betyder det ikke, at man af den grund lider nogen økonomisk nød.

Banedanmark Michael Borre Jesper Ravn

– Kære alle. Indtil klagen fra Jesper Ravn er afklaret i TS er det FORBUDT at anvende Jesper Ravn til nogle opgaver OVERHOVEDET og det er også forbudt at hjælpe med uddannelse. Jeg ønsker en aktiv tilbagemelding fra hver af jer om at ikke har opgaver sammen med Jesper Ravn. Hvis I har, så skal det stoppes med det samme.

Sådan lød indholdet af en email, som Michael Borre, daværende produktionsdirektør hos Banedanmark, udsendte den 14. juli i 2014. Det for at kræve af hans underordnede, at de ikke længere skulle tilbyde opgaver til den selvstændige leverandør Jesper Ravn. En udmelding som Michael Borre dog efterfølgende undskyldte, da han kom under politimæssig efterforskning for at have tilsidesat de pligter, som man med rette kan stille til en embedsmand. Ifølge Michael Borre var der således alene tale om, at han havde handlet i et anfald af surhed overfor den eksterne leverandør.

Læs også : Jens Kramer Mikkelsens fratrædelsesgodtgørelser langt større end først antaget : Får 5.200.000 kroner med sig fra kommunal virksomhed med milliardunderskud – og har allerede fået nyt topjob

Emailen var dog alligevel med til at gøre, at Banedanmark efterfølgende måtte udbetale en millionerstatning for uretmæssig blacklistning af Jesper Ravn og hans virksomhed. Det skete dog ikke til virksomhedsejeren selv, men i stedet til konkursboet efter hans selskab. Det skyldtes at selskabet måtte dreje nøglen om, da ordrene fra Banedanmark på meget kort tid forsvandt.

Email afsendt af Michael Borre

 

To store bonusser på ét enkelt år

Men millionerstatningen og den iøjnefaldende email fra Michael Borre, syntes dog ikke at have nogen negativ effekt på Michael Borres udbetalinger fra Banedanmark. Således fremgår det af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Banedanmark, at den statsligt ejede og finansierede virksomhed indenfor kort tid udbetalte hele tre store såkaldte engangsvederlag til den højt placerede medarbejder.

Læs også : Embedsmand scorede million i fratrædelsesgodtgørelse – og fortsatte i jobbet : Tjener nu over 1.800.000 kroner om året hos DR i nyoprettet stilling

Det første kom til udbetaling i 2015, hvor Michael Borre modtog en aflønning på 1.140.370 kroner. En udbetaling der var væsentligt højere end hvad tilfældet var i 2014, hvilket skal ses i sammenhæng med at den skandaleramte embedsmand sikrede sig omkring 300.000 kroner i forbindelse med, at en åremålskontrakt udløb. Bonussen herfor sammenholdt med den almindelige lønudbetaling, pensionsindbetalinger og endnu en bonus på 175.000 kroner gjorde, at Michael Borre i 2015 modtog en samlet aflønning på 1.460.644 kroner.

Læs også : Nationalmuseets direktør fik kæmpe fratrædelsesgodtgørelse – men fortsætter alligevel i vellønnet job uden det blev slået op

I forlængelse af sagen om blacklisningen af Jesper Ravn, forlod Michael Borre sin stilling hos Banedanmark. Det skete i oktober 2016, hvilket samtidig medførte en fratrædelsesgodtgørelse på anslået 255.000 kroner. Eller hvad der svarer til, at den tidligere produktionsdirektør hos Banedanmark i 2016 kunne se 1.071.758 kroner gå ind på lønkontoen, når der sker medregning af pensionsindbetalinger fra hans arbejdergiver.

Lønforhold for Michael Borre

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*