Fabriksny Jaguar og flåde af andre luksusbiler : Kommunale forsyningsfolk med dyr smag på skatteydernes regning

Pressefoto fra Jaguar
Del artiklen her:

Når medarbejderne hos Hillerød Forsyning skal til og fra arbejde eller på besøg rundt om i den københavnske forstad, sker det i dén grad med stil.

juristkontoret

For år tilbage kunne Journalista.dk afslører et markant forbrug af skatteydernes penge hos Vejle Havn, som blandt andet havde brugt kreditkortene på udenlandsrejser med så omfattende turistmæssige indslag, at deltagerne efterfølgende blev beskattet, fordi en USA-tur på mange punkter fremstod som ren ferie.

De mange afsløringer gjorde at Vejle Havn blev årets kommunale skandale i 2015, hvilket medførte en udtalt selvransagelse blandt ikke kun de kommunale havne, men også forsyningsselskaberne ejet og ledet af landets kommuner. Herfra lød det igen og igen, at man for fremtiden ville gå langt for ikke at bruge skatteydernes penge på noget, som havde ingen eller kun en lille forbindelse til den daglige drift.

Læs også : Forsyningsselskab shopamok i møbler : Køber stole for 400.000 kroner – og papirkurve for 27.000 kroner

Men helt sådan har man de seneste år, tilsyneladende ikke set på det hos Hillerød Forsyning. For ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk hos det kommunale selskab, har ledelsen her i dén grad ført sig frem, når det har handlet om at køre rundt i den københavnske forstad.

Fakturaer for leasing af biler hos Hillerød Forsyning

 

Forkærlighed for Jaguar og store Mercedeser

Således viser de fremsendte bilag til Journalista.dk, at Hillerød Forsyning de seneste år ikke kun har haft den helt store pung fremme, når det har handlet om at stille biler til rådighed for sine ledende medarbejdere. Men at man også har valgt mærker og biltyper, som må anses for iøjnefaldende.

Læs også : Forsyningsselskab med monopol brænder millioner af kroner af på nye møbler – hvorefter det hæver priserne

Det drejer sig blandt andet om en Jaguar, som blev leaset sommeren 2017. Vel og mærke en fabriksny én af slagsen af den såkaldte XE-4 dørs Pure Business 2.0 180HK-model, der blev leveret med en lang række forskellige former for tilbehør. En udstyrspakke der var med til at gøre, at skatteyderne i og omkring Hillerød, hver måned måtte af med 9.130 kroner eksklusiv moms, eller hvad der svarer til 11.412,50 kroner inklusiv den statslige afgift, for at forsyningsfolkene kunne blive godt kørende.

Læs også : Mens kommunen modtager fattigdomshjælp : Byrådsmedlemmerne rejser for over 700.000 kroner på ét år

I det hele taget har ledelsen hos den kommunale Hillerød Forsyning de seneste år, haft en kærlighed for biler i den dyre ende af skalaen. Specielt synes Mercedes-Benz at være det foretrukne mærke, hvilket dog typisk kun har været i fabriksnye udgaver. Det var eksempelvis tilfældet med den leasing-aftale, som Hillerød Forsyning indgik den 17. januar i 2018, hvor man bandt sig til en stor 4-dørs Mercedez Benz E220.

Et valg der eksklusiv moms medførte en månedlig regning på lige over de 10.000 kroner, eller hvad der svarer til over 12.500 kroner om måneden inklusiv momsen.

Fakturaer for leasing hos Hillerød Forsyning

Del artiklen her:
8 Comments

 1. 1. Som borger i Hillerød er jeg er provokeret af det her. Især fordi affaldstaksterne stiger ret voldsomt.

  2. Jeg synes dog også at det er ufint at vælge et billede af en tilfældig Jaguar og ikke en XE-4 dørs Pure Business 2.0 180HK-model.

 2. Når det kommunale forsyningsselskab bare ikke kender ord som mådehold, rimelighed og respekt for andres penge.

  Når man som lokalpolitiker bliver beskyldt for at sprede usandheder og ikke kan få adgang til – at kontrollere, hvad der foregår i det kommunalejet forsyningsselskab, så er det godt at pressen kan undersøge, hvad forbrugernes penge går til.
  Nikolaj Frederiksen
  Det Konservative Folkeparti
  Hillerød Byråd

  • Kære Nikolaj
   Det er nemt at svinge sig op og spille indigneret, men 3,5 min. på google fortæller mig følgende: Da Søren Støvring blev ansat – og hans kontrakt forhandlet – var det af en bestyrelsesformand udpeget af en konservativ borgmester. Enhver med blot et my af kendskab til de forvaltningsmæssige processer, vil nægte at tro på at den Konservative Dorte Melgaard ikke – som minimum – har bifaldet valget af både af direktør og resultatet af kontraktforhandlingerne. Så, inden du kommer alt for godt igang med at pudse sin glorie, så kunne du med fordel se indad i dit eget parti. Jeg kan blot konstatere at der de sidste to år er skåret kraftig til på udgiftssiden i forsyningen, hvilket må tilskrives den nye bestyrelse – som ikke er udpeget af en konservativ borgmester.

   • Er politisk bagland ikke bedøvende ligemeget. Det drejer sig om spild af borgerens penge, så må dem med ansvar stå netop til ansvar. Så må man jo bare næste gang et andet politisk hold snyder, gå efter dem på det tidspunkt. Mudderkast løser INTET men er hamrende godt røgslør

 3. Sådan er det næsten overalt i det offentlige. Sålænge der intet ansvar er forbundet med overforbrug og ødselhed, vil det fortsætte. Det er for nuværende umuligt at holde dem ansvarlige fordi politikerne holder hånden over dem og fordi politikerne synes at have samme ødsle indstilling til de offentlige udgifter. Når over halvdelen af vælgerne åbenbart er ligeglade, er det svært at ændre…………..-

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*