Forsyningsselskab med monopol brænder millioner af kroner af på nye møbler – hvorefter det hæver priserne

Del artiklen her:

Mens forbrugerne i højere grad end tidligere må til lommerne, er der ikke de store økonomiske begrænsninger hos Hillerød Forsyning, når det kommer til at indkøbe nye møbler.

Hillerød Forsyning

Her tidligere på året blev satserne fra Hillerød Forsyning hævet, så de lokale forbrugere for fremtiden er tvunget til at betale mere end tidligere, når det fx handler om at få fjernet og håndteret affald. En afgiftsstigning der skete med hele 82 procent for en del af Hillerød Forsynings ydelser, hvilket drejede sig om beholdere med madaffald på 660 liter.

Ifølge et notat udsendt af Hillerød Forsyning var afgiftsstigningerne nødvendige, fordi der er øgede omkostninger i forbindelse med indsamlingen, ligesom stigningen ifølge det kommunale selskab, der har monopol i Hillerød Kommune, også sker grundet samfundets almindelige inflation.

Læs også : Kritiker offentliggjorde gigantløn for direktør hos kommunalt selskab – hvorefter det meldte ham til politiet

Hvad man dog ikke i notatet, der efterfølgende blev genstand for stor diskussion i den københavnske forstadskommune, kom ind på var, at Hillerøds indbyggere i forlængelse af meddelelsen om prisstigningerne, havde indkøbt en langt række nye og dyre møbler til selskabets forskellige afdelinger.

Forhold der i stedet fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Hillerød Forsyning.

Oversigt over Hillerød Forsynings indkøb af møbler

 

Sofaer til 42.279 kroner stykket medvirkende til millionregning for møbelindkøb

Af de fremsendte bilag fremgår, at Hillerød Forsyning i dén grad havde den store pengepung fremme, da den i 2018 foretog en lang række møbelindkøb. Således købte det ellers ifølge eget udsagn økonomisk udfordrede kommunale forsyningsselskab møbler for 2.268.687 kroner, hvilket gjorde at der eksempelvis blev råd til designersofaer og en lang række forskellige former for inventar såsom hæve-sænkeborde.

Læs også : Mens kommunen modtager fattigdomshjælp : Byrådsmedlemmerne rejser for over 700.000 kroner på ét år

Blandt sofaindkøbene var to såkaldte Dauphin Aterlier, som hver medførte en regning på 42.279 kroner. Ligesom man fra Hillerød Forsynings side også fandt det nødvendigt at indkøbe en række mindre 2 personers sofaer, som hver kostede mellem 5.690 kroner og 6.495 kroner.

Læs også : Ædegilde til motionsløb : Kommune købte – endnu engang – grill-pølser for over 120.000 kroner

Samtidig fik skatteyderne blandt andet også lov til at betale for et større antal hæve- og sænkeborde, der hver kostede 9.750 kroner eksklusiv moms – hvortil kom forskellige skuffer, skydelåger og fingertouchknapper.

Fakturaer fra Hillerød Forsynings indkøb af møbler

 

Fakturaer fra Hillerød Forsynings indkøb af møbler

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*