Kommunal havn brændte kvart million af på eksotisk studietur

Del artiklen her:

Der var ingen smalle steder, da Vejle Havn i marts skiftede østjysk gråvejr ud med Floridas sol. Regningen endte lige under den kvarte million kroner, men så var der også råd til både turistoplevelser og spændende barer og restauranter.

– Bestyrelse tog fremtidsdebat i Florida.

Sådan lød overskriften, da Vejle Amts Folkeblad i midten af marts skrev om Vejle Havns besøg i Florida. En artikel der slog fast at man fra havnens side ikke kendte prisen på studieturen, der bragte 11 østjyder til det amerikanske. Via opnåede aktindsigter kan Journalista.dk nu fastslå, at regningen løb op i 242.926,24 kroner.

En pris der ikke kun skyldes flybilletter til 102.784 kroner og hotelværelser til 90.871 kroner, men også at den vejlensiske delegation bedømt på de udleverede bilag lagde stor vægt på at besøge spændende restauranter og barer. Desuden fik de rejsende oplevelser af en type, som er et must for turister i Florida.

 

Destination valgt af klimatiske årsager

Delegationen fra Vejle Havn bestod af 11 deltagere, hvilket inkluderede næsten alle dens bestyrelsesmedlemmer samt 3 ansatte. Men det var slet ikke Florida, der i første omgang var målet for USA-rejsen marts 2015. Overfor Vejle Amts Folkeblad forklarede Thorkild Christensen således, at Florida blev valgt fordi der var dårligt vejr i New York.

Selv om Vejle Havn ikke angriber Journalista.dk’s opgørelse over udgifterne til USA-turen, mener havnechefen Per Altrock Kristiansen ikke at den kostede skatteyderne en eneste krone. Det skriver han i en email til Journalista.dk :

– Når du har adderet alle bilagene, så passer beløbet. Der er bare en ting der ikke passer. Det er ikke skatteydernes penge. Vejle Havn er ikke skattefinansieret. Havnen er en selvstændig virksomhed og har selv tjent pengene, som disponeres af bestyrelsen.

Det selv om Vejle Havn er kommunalt ejet, og således politisk styret.

————-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da der er tale om en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingerne ikke medtaget bilaget.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*