Rundhåndede kommunale havnefolk på våd bytur: Gav 850 kroner i drikkepenge

Del artiklen her:

Der var liv og glade dage, da kommunale havnefolk fra Vejle i marts tog på studietur til Florida. De fik ikke kun stillet tørsten på en række latinske barer, men Dankortet var også fremme da god service skulle belønnes.

– Oh! Mexico er en autentisk mexikansk restaurant, som har bragt fortræffeligheder til Miami Beach siden 1997. Den simpleste måde at definere Oh! Mexico på, er med ét ord : Autentisk.

Sådan lyder Oh! Mexicos salgstale på restaurantens hjemmeside, men det var langt fra maden som i marts 2015 tiltrak sig opmærksomhed fra en større kommunale delegation fra Vejle Havn. I stedet var fokus i højere grad på de våde varer på restaurationen, som er beliggende tæt ved Miami Beach – en af verdens mest eksklusive strande.

Det viser en aktindsigter Journalista.dk har opnået i de udgifter, der blev afholdt under Vejle Havns studietur til Florida i marts 2015. En gennemgang der slår fast, at det langt fra var eneste gang den kommunale havns ansatte og medrejsende bestyrelsesmedlemmer lagde vejen forbi Oh! Mexico. Aktindsigterne fastslår at den mexikanske restaurant hurtigt blev stamstedet for de kommunale udsendinge, hvis største regning herfra løb op i 296,48 amerikanske dollars – svarende til 1.985,79 kroner. 

Ifølge bilaget blev der drukket 19 øl og et par drinks på Oh! Mexico, samtidig med at de 6 deltagere også deltes om 4 guacamole.

Hvem de 6 deltagere i festlighederne på Oh! Mexico den 5. marts 2015 var, fremgår ikke af bilaget. På samme måde som det heller ikke er oplyst, hvem af Vejle Havns ansatte eller bestyrelsesmedlemmer der tidligere på aftenen på egen hånd fik en drink på en anden beværtning tæt på Miamis verdensberømte strand.

Det eneste der oplyses er at prisen på mojitoen var 13 dollars, og at personalet fik 2,34 dollars i drikkepenge for at servere den – svarende til 15,54 kroner.

 

Fortsatte festen på spansk bar – og italiensk restaurant

Oh! Mexico var begyndelsen på den bytur, der havde deltagelse af størstedelen af de kommunale vejlenske havnefolk denne martsaften i Miami Beach. Ifølge de udlevere bilag, fortsatte de aftenen på baren Tapas y tintos (Tapas og rødvin). En spansk bar der ifølge sin hjemmeside dagligt har en happy hour, som går under sloganet ”Vamos a beber” – spansk for ”lad os få noget at drikke”.

Ifølge bilaget fra baren var selskabet nu vokset til 8 deltagere, der fik serveret 8 øl og 2 drinks.

Herefter gik turen videre til Il Bolognese, hvor menuen stod på en lang række af de dyreste retter restauranten med udsigt over Miami Beach tilbyder.

Den samlede regning for bespisningen på den italienske restaurant løb op i 840,94 amerikanske dollars, hvilket omregnet er 5.584,09 kroner. Men havnefolkene var tilsyneladende så tilfredse med servicen, at betalte cirke 850 kroner i drikkepenge til personalet.

En belønning der indirekte fremgår af et af de bilag, som havnen har udleveret fra Miami-turen.

————-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da der er tale om en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingerne ikke medtaget bilaget.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*