Når almindelige lønmodtagere får deres åremålskontrakter forlænget, medfører det normale ikke andet end en ny kontrakt og en fortsættelse af ansættelsen på de vilkår, der allerede gjaldt. Men sådan forholder det sig dog langt fra, når det handler om toppen indenfor det kommunale Danmark.
Talen man om økonomien i kommunerne i det københavnske opland, er udgangspunktet ofte de økonomiske udfordringer, som både embedsmænd og politikere ifølge eget udsagn møder i deres dagligdag. Eksempelvis i forhold til at undgå, at der sker nedskæringer indenfor plejen af kommunens ældre og andre områder af den kommunale service, der ofte omtales som kernevelfærd.
Blandt dem der fast taler om sine økonomiske problemer er Hvidovre Kommune, hvilket eksempelvis var tilfældet, da den skulle lægge budgettet for 2020. Således fandt kommunalbestyrelsen det nødvendigt at foretage det, man i budgetaftalen omtalte som justeringer af det eksisterende serviceniveau. Hvilket dog reelt alene dækkede over, at kommunens ledelse fandt det nødvendigt at skære ned på en række områder af den kommunale service.
Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Hvidovre Kommune, var det i 2019 dog langt fra alle dele af forvaltningen, der kæmpede med økonomiske udfordringer. I hvert fald ikke i negativ forstand i forhold til Hvidovre kommunaldirektør, som sikrede sig en stor bonus.
Blandt landets bedst lønnede kommunaldirektører – selv uden stor bonus
Det skyldes at Nich Bendtsen i forbindelse med at have været ansat i kommunen i 3 år, fik udbetalt et såkaldt engangsvederlag. Den bestod af 6 måneders løn, eller hvad der svarede til en del af det beløb, han skulle have modtaget ved egentlig fratræden.
Læs også : Kommune betalte 125.000 kroner til luftballon der ikke kan lette – med forkert hjemmesideadresse
Det gjorde at han kunne sætte 823.999 kroner ekstra ind på kontoen oven i en aflønning, der i forvejen stod skatteyderne i en fast grundløn på 1.752.402 kroner, pensionsindbetalinger på 151.555 kroner samt en særlig feriegodtgørelse på 31.525 kroner – svarende til i alt 1.935.482 kroner. Dermed lå Hvidovre Kommunes kommunaldirektør i 2019 selv uden sin ekstra udbetaling i den tunge i forhold til, hvordan kommunerne aflønner deres øverst placerede embedsmand.
I det hele taget er det ikke til at se på aflønningen af direktionen, at Hvidovre Kommune de seneste år har kæmpet med at få budgetterne til at hænge sammen. Således lyder grundlønnen for Hvidovre Kommunes menige direktører på 1.244.154 kroner og 1.065.581 kroner, hvortil kommer pensionsindbetalinger og eventuelle bonusser.
Også for denne gruppe af direktionsmedlemmer er der tale om, at de ligger i den høje ende af, hvad direktører normalt aflønnes med rundt om i landets kommuner.
Vær den første til at kommentere