Kommune hæver skatten – og holder lønfest : Kommunikationschef tjener 1.4 millioner kroner om året

Del artiklen her:

Lønniveauet har kommunikationschefen Marianne Grundsøe Skovfoged-Olsen nået, efter at hun de seneste år har gennemgået en voldsom lønudvikling i kommunen, der ellers ifølge eget udsagn er økonomisk presset.

Et af de helt store punkter på dagsordenen på rådhuset i Gentofte de seneste måneder, har været økonomien i den ellers normalt økonomisk velpolstrede kommune. Det skyldes et tilsyneladende pludselig opstået behov for en skattestigning, der blev meldt ud i midten af september sidste år.

Overfor statsmediet TV2 Lorry, det nuværende TV2 Kosmopol, fortalte Gentofte Kommunes borgmester Michael Fenger i den forbindelse, at det havde været bydende nødvendigt at hæve skatten :

– Vi har fået en efterudligning på grund af udligningsreformen på 500 millioner. Det svarer til at vi skulle spare hele vores skoleområde væk. Derfor var en skattestigning ikke noget, som vi ønskede, men et tvunget træk.

Læs også : Kommunaldirektør ansat i 3 år : Scorede gyldent håndtryk på 1.8 millioner kroner på vej ud af døren

Hvad den tidligere håndboldstjerne dog ikke kom ind på overfor TV2 Lorry var, at Gentofte Kommune de seneste år har givet en række iøjnefaldende lønstigninger til flere af sine ledende embedsmænd. Forhold der i stedet fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos kommunen.

Opgørelse over aflønningen af kommunikationschefen Marianne Grundsøe Skovfoged-Olsen

 

Steget 265.942 kroner i løn på få år

Det drejer sig blandt andet om Marianne Grundsøe Skovfoged-Olsen, der har rang af kommunikationschef i den københavnske forstadskommune. Hvilket sker til en aflønning, der må anses for særdeles iøjnefaldende.

Læs også : Skærer ned på sine svageste : Kommuner bruger alligevel millioner hos eksklusivt konferencecenter

Ikke kun fordi hun har sikret sig en højere løn end de 1.3 millioner kroner, som en menig minister modtager. Men også fordi Marianne Grundsøe Skovfoged-Olsen på trods af kun at have rang af chef i Gentofte Kommune, tjener mere end eksempelvis kommunens socials- og sundhedsdirektør.

Læs også : Ansat i 2½ år i økonomisk udfordret kommune : Scorede 1.2 millioner kroner i gyldent håndtryk – og nyt kommunalt topjob

Det skyldes at skatteyderne i 2022 i alt blev pålagt at betale hende 1.402.487 kroner, når der sker medregning af arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger. Dermed har Marianne Grundsøe Skovfoged-Olsen indenfor de seneste år haft en eksplosiv lønudvikling, da hun siden 2018 har indkasseret årlige lønforhøjelser på over en kvart million kroner – selv om hun ikke er blevet forfremmet.

 

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*