Lukker ned : Borgmester i presset kommune nægter at tale om kommunikationschefs gigantløn

Gentofte Kommunes pressefoto af Michael Fenger (C)
Del artiklen her:

Samtidig med at Gentofte Kommune har meget store økonomiske problemer, udbetaler den markante lønninger til sine chefer – hvilket langt fra er noget, som borgmester Michael Fenger har lyst til at tale om.

1.4 millioner kroner.

Så meget kunne Marianne Grundsøe Skovfoged-Olsen sidste år sætte ind på sin samlede lønkonto, når der sker medregning af ikke kun bruttolønnen, men også arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger. Således er der tale om at kommunikationschefen i Gentofte Kommune er nået op i en lønklasse, hvor hun sætter selv menige medlemmer af Mette Frederiksens regering til vægs.

En lønudbetaling der sker på trods af, at Gentofte Kommune ifølge eget udsagn er særdeles udfordret på økonomien. Således står kommunen de kommende år til årligt at spare omkring 500 millioner kroner på sit daglige budget, hvilket blev meldt ud i efteråret.

Læs også : Kommune hæver skatten – og holder lønfest : Kommunikationschef tjener 1.4 millioner kroner om året

Dengang lød det fra borgmester Michael Fenger (C), at årsagen skulle findes i en ny udligningsordning mellem landets kommuner. Derfor var det ifølge borgmesteren også af ren og skær nødvendighed, at kommunen sidste år hævede skatten.

 

Nægter at svare på lønningers indvirkning på driften

På Journalista.dk har vi spurgt Michael Fenger, om ikke også andre forhold som lønningernes størrelse til Gentoftes embedsmænd spiller ind, når de økonomiske udfordringer skal vurderes.

Læs også : Kommunaldirektør ansat i 3 år : Scorede gyldent håndtryk på 1.8 millioner kroner på vej ud af døren

Eksempelvis når medarbejdere på chefniveau som Marianne Grundsøe Skovfoged-Olsen aflønnes med 1.4 millioner kroner, hvilket er væsentligt højere, end hvad der ses for lignende stillinger i nabokommuner.

Men det er tydeligvis ikke noget, som Michael Fenger ønsker at svare Journalista.dk på. I en kortfattet mail skriver han alene, at ikke har nogle kommentarer :

– Jeg er fuldt oplyst og har ingen kommentarer.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*