Fyret efter rod i økonomien : Scorede alligevel gyldent håndtryk på 1.7 millioner kroner – og nyt kommunaldirektørjob

Faxe Kommunes pressefoto af Thomas Eriksen
Del artiklen her:

Indenfor den kommunale verden, ses det at efterlade en kommune med store økonomiske problemer ikke som noget, der diskvalificerer i jagten på en ny stilling som kommunaldirektør.

Sjællandske Faxe er langt fra en af Danmarks mest folkerige kommuner, hvorfor der ikke skal store budgetoverskridelser til, før der forholdsmæssigt kan blive tale om en alvorlig situation for kommunekassen. Hvilket blandt andet kan læses ud af den mindre krise, der de seneste år har været i Faxe Kommune – med under 40.000 indbyggere.

Her stod man pludselig med et overforbrug på omkring 30 millioner kroner, hvilket medførte et udtalt behov for en række store besparelser. Hvilket blandt andet kom til at gå ud over de lokale veje, ligesom også kommunens syge og gamle måtte holde for, som følge af de store likviditetsmæssige udfordringer.

Læs også : Lokalbane forgylder direktør : Scorede 1.6 millioner kroner i fratrædelsesgodtgørelse

Ifølge kommunalbestyrelsesmedlemmerne var det i meget høj grad administrationens skyld, at der ikke havde været bedre styr på økonomien. Hvilket gjorde, at sjællænderne i marts 2020 valgte at tage afsked med sin daværende kommunaldirektør, Thomas Eriksen.

 

Nyt kommunaldirektørjob – til højere løn

Men selv om afskeden med Thomas Eriksen skete tidligt på foråret i 2020, blev skatteyderne i Faxe Kommune alligevel pålagt at betale løn til Thomas Eriksen i en del af 2021. Forhold der fremgår af aktindsigter, Journalista.dk har opnået i Faxe Kommune i forhold til den fratrådte kommunaldirektørs gyldne håndtryk og andre former for lønudbetalinger.

Læs også : Letbaneansatte scorer i gennemsnit 1.2 millioner kroner i årsløn – men ingen aner hvordan de blev ansat

Således lyder det fra kommunen, at han i 2021 i alt modtog 2.477.589 kroner i løn. Langt størstedelen af beløbet drejede sig om topembedsmandens fratrædelsesgodtgørelse, som stod skatteyderne i 1.690.756 kroner.

Læs også : Milliarddyr letbanes rod i tilladelserne betød mange måneders kørselsforbud – dens jurist scorede alligevel kæmpe bonus

For bureaukraten betød afskedigelsen fra Faxe Kommune dog ikke, at han var afskåret fra en ny stilling som kommunaldirektør. For kun omkring 1½ år efter han havde forladt sjællænderne, blev han efter en periode som Teknik- og kulturdirektør endnu engang udnævnt til kommunaldirektør. Det i Frederikshavn Kommune, som endda er blandt de kommuner, der giver kommunaldirektører den klart højeste aflønning.

Derfor kan der reelt tales om, at det i økonomisk forstand var en klar fordel for Thomas Eriksen, at han blev tvunget ud i Faxe, for i stedet at sikre sig en ny og tilsvarende stilling i det nordjyske.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*