Millionlønninger ikke nok : Taleskriverne flygter fra Mette Frederiksen

Del artiklen her:

Selv høje lønninger er langt fra nok til at holde på de embedsmænd, der skriver talerne, som Mette Frederiksen typisk holder i forbindelse med pressemøder.

1.7 millioner kroner om året.

Så meget lyder skatteydernes regning typisk i runde tal på, når det handler om aflønningen af de embedsmænd, som skriver Mette Frederiksens taler. Hvilket først og fremmest skyldes, at man som taleskriver for Mette Frederiksen, kan se frem til en fast årlig aflønning på omkring 900.000 kroner. Hvortil kommer muligheden for bonusser, så den årlige indtjening når op over millionen.

Arbejdet med at skrive Mette Frederiksens taler er af Statsministeriet siden socialdemokratens tiltrædelse blevet vurderet så omfattende, at det ikke er tilstrækkeligt med kun én taleskriver. For siden 2019, hvor Mette Frederiksen overtog nøglerne til Statsministeriet fra forgængeren Lars Løkke Rasmussen, er der sket ansættelse af endnu en fuldtidsansat taleskriver.

Læs også : Mette Frederiksen får endnu en taleskriver – der får stor lønforhøjelse i forhold til forgængeren

Det på trods af, at antallet af taler Mette Frederiksen holder, synes til at overskue. Således koster det typisk skatteyderne i omegnen af 100.000 kroner, hver gang den socialdemokratiske statsminister eksempelvis deltager i et pressemøde.

Statsministeriets oplysninger om ansættelser af taleskrivere

 

Voldsom udskiftning på kun ét år

Med en aflønning på det niveau, skulle man måske umiddelbart tro, at taleskriverne ikke ville søge væk fra Statsministeriet. Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk, har dette langt fra været tilfældet siden Mette Frederiksens magtovertagelse.

Læs også : Fed tjans : Mette Frederiksens fuldtidsansatte taleskrivere skriver 1½ tale om måneden – til sammen

Således fremgår det af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Statsministeriet, at Mette Frederiksen i 2021 havde to fuldtidsansatte taleskrivere ansat. Det dels i skikkelse af Sofie Kaaes, som i første omgang var udlånt fra Finansiministeriet til at bestride jobbet som taleskriver. En tilknytning der skyldtes, at hendes forgænger Caspar Strand var stoppet som taleskriver i Statsministeriet, for i stedet at blive ansat hos Patienterstatningen.

Læs også : Mette F forgylder Barbara Bertelsen : Giver 6-sifret kæmpebonus oven i millionlønen – for veludført arbejde

2021 var samtidig året, hvor Mette Frederiksen måtte sige farvel til Anita Furus. Det efter at den mangeårige taleskriver forlod sin stilling, for i stedet at forfølge en karriere som forfatter. Ifølge oplysningerne fra Statsministeriet gjorde det, at man fandt det nødvendigt at hyre Anita Furus ind på konsulentbasis, således at Mette Frederiksen ikke blot skulle nøjes med én taleskriver. 

Del artiklen her:
3 Comments

  1. Deres høje lønninger, :-(((—gælder jo ikke derude i samfundet :-(((— deres rejser med fly-tog-taxi-busser, som også er gratis, og de har ikke nævnt skatten skal ned, i årevis, for ellers får de ikke disse goder, DE ER IKKE FOR DANMARK :-(((—-udskiftning af dem.

    • “DE ER IKKE FOR DANMARK”

      Nej, egoismen stortrives på den røde fløj. Kapitalismen har sejret. Rødgardister kan intet på egen hånd, ud over at berige sig selv.

  2. du har ret, de lytter ikke til folket, jeg ønsker at der skal udskiftning, og håber at folket kan tænke bedre næste gang til valget, men Danskerne sover stadigvæk, finder ikke ud af bagsiden, hvad der sker :-(((

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*