Mette F fik genopfrisket sin studietid på 2-dages-tur – hvilket kostede skatteyderne mindst 300.000 kroner

Folketingets pressefoto af Mette Frederiksen
Del artiklen her:

Hovedformålet med den dyre tur til Afrika var, at Mette Frederiksen sammen med den danske ambassadør, skulle underskrive en hensigtserklæring.

Mens en stor del af de danske politikere har deres faglige udgangspunkt via jura- eller statskundskabsstudier, forholder det sig ganske anderledes med statsminister Mette Frederiksen. For den afsluttende del af hendes uddannelse fokuserede nemlig på Afrika, hvorfor det var Afrikastudier, hun hentede sin kandidattitel i.

De studier fik Mette Frederiksen mulighed for få genopfrisket, da hun i slutningen af november sidste år, drog på et kort besøg i Ghana. Det skete den 24. og 25. november, hvor højdepunktet var et møde med landets præsident, Nana Akufo-Addo – for at underskrive en hensigtserklæring i forhold til opfyldelse af FNs verdensmål.

Læs også : Chartrede luksusfly i onsdags: Mette F så stort på CO2-udledningen – og skatteydernes regning

Det omkring rent drikkevand i Ghana, hvilket de danske skatteydere i høj grad kommer til at være med til at finansiere. Det via Danida, der har en større repræsentation i det afrikanske land.

Statsministeriets foreløbige opgørelser over udgifter til Mette Frederiksens Ghana-rejse i 2021

 

Udgifter til hotel og transport mangler stadig fra Afrika-besøg

Men på trods af at der alene var tale om en kortvarig tur på to dage til det afrikanske, kunne Mette Frederiksen alligevel sende en større regning videre til skatteyderne. Forhold der fremgår af aktindsigter udleveret fra Statsministeriet til Ulrik Gade Jensen og Udenrigsministeriet, som Journalista.dk har fået fremsendt herfra.

Læs også : 2.000 kroner per kuvert : Barbara Bertelsen fyrede den af i Tivoli med gode kollegaer og politikere

Vel og mærke aktindsigter, som for langt størstedelens vedkommende, kun giver et overblik over de samlede omkostninger for Ghana-turen. Det skyldes at Statsministeriet alene har ønsket at oplyse, at det på nuværende tidspunkt, har betalt 249.077 kroner til Mette Frederiskens Ghana-rejse.

Fra Udenrigsministeriet lyder det, at ministeriet har afholdt 37.185 kroner til de to dage, hvor Mette Frederiksen var i Ghana som leder af en større delegation. Eller hvad der svarer til, at skatteyderne aktuelt har måttet betale 286.262 kroner.

Læs også : Barbara Bertelsen med stor rejseaktivitet : Men du må ikke vide hvad det har kostet

I sit seneste brev om udgifterne til Ghana-rejsen til Ulrik Gade Jensen oplyser Statsministeriet dog, at der endnu ikke er blevet modtaget regninger for hotelovernatninger og transport i det afrikanske land. Hvorfor disse omkostninger kommer oven i, hvilket medfører en klar forventning om, at smutturen til Afrika når op over 300.000 kroner.

Udenrigsministeriets opgørelse over udgifter til Mette Frederiksens Ghanarejse i 2021

Del artiklen her:
2 Comments

  1. Hvor absurd, ingen overhovedet vil nogensinde føle sig bundet af en “hensigtserklæring” mellem Danmark og Ghana. Komplet spild af borgernes skattepenge – være endnu komplet mangel på respekt for de danske skatteydere. Tør man gætte på, at BBB var med eller endnu bedre styrede landet i Slette-Mette Minkdræbers fravær?

  2. Har hun slet ingen hæmninger? Hendes egoisme er uovertruffen.

    Men statsstøttede medier skal nok forblive tavse, af hensyn til mediestøtten

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*