2.000 kroner per kuvert : Barbara Bertelsen fyrede den af i Tivoli med gode kollegaer og politikere

Justitsministeriets pressefoto af Barbara Bertelsen
Del artiklen her:

Der blev på ingen måde sparet på noget, da Folkets Retsudvalg satte hinanden stævne i Tivoli. Det selv om at næsten ingen af udvalgets politikere, lagde vejen forbi festlighederne.

Når Folketinget holder sociale sammenkomster, er der som udgangspunkt ikke mulighed for, at offentligheden kan få adgang til oplysninger om, hvor stor en regning skatteyderne er blevet pålagt at betale. Det skyldes at Folketinget selv har besluttet, at det har en særstatus i Danmark, så det ikke er omfattet af reglerne om aktindsigt.

En af undtagelserne til hovedreglen er dog, når det er ministerierne, der helt eller delvist pålægges at afholde udgifter på vegne af Folketinget. Som Journalista.dk kunne dokumenterer kort før vinterferien, var det eksempelvis tilfældet, da Folketingets Retsudvalg i 2017 lagde vejen forbi Tivoli til sin årlige sociale sammenkomst.

Læs også : Dronningen af lønforhøjelser : Barbara Bertelsen får hvert år mærkelige lønstigninger – og konsekvent kæmpe bonusser oven i sin millionløn

Årsagen til at det først nu er muligt at offentliggøre bilagene fra Tivoli-besøget skal findes i, at Justitsministeriet i dén grad må anses for at have arbejdet påfaldende langsomt. Eksempelvis oplyste dets embedsmænd i første omgang, at det ikke umiddelbart var muligt at identificere bilag fra Tivoli-turen.

Deltagerliste ved Retsudvalgets sociale sammenkomst i 2017

 

Barbara Bertelsen og nær medarbejder blandt deltagerne ved festligt besøg i Tivoli

En årsag til den langsommelige arbejdsgang kunne være, at ministeriet langt fra var tilfreds med de store udgifter, som skatteyderne blev pålagt at betale. Således oplyste embedsmænd i interne skrivelser, at man blandt andet anså en regning fra en bodega for påfaldende. Ligesom der i det hele taget også var en vis undren over, hvorfor udgifterne til blandt andet snaps, fadøl og drinks var med til at gøre, at de normale beløbsgrænser for repræsentative middage, var blevet overskredet.

Læs også : Mette Frederiksen giver sin foretrukne it-rådgiver årsløn på 2.4 millioner kroner – og holder lønforhøjelser og bonusser skjult

Med baggrund i en ny aktindsigt fremsendt fra Justitsministeriet, kan Journalista.dk afslører, at mens udgifterne til Tivoli-besøget var store, svarende til omkring 2.000 kroner per deltager, var fremmødet påfaldende lille fra politisk hold. Af de i alt 11 deltagere var det kun to medlemmer af det daværende Retsudvalg, der fandt det nødvendigt at lægge vejen forbi Tivoli. Det i form af Dansk Folkepartis Peter Skaarup og den konservative Søren Pape Poulsen, der tilbage i 2017 havde rang af justitsminister.

Læs også : Statsministeriet fortsætter mørklægningen af Mette Fs udgifter – nu får Justitsministeriet skylden

Omvendt var tilstedeværelsen af embedsmænd markant, hvilket blandt andet skyldtes Barbara Bertelsen. I 2017 var hun departementschef i Justitsministeriet, men er siden skiftet til samme stilling i Statsministeriet. I den klassiske københavnske forlystelsespark havde hun selskab af Pelle Pape, der ved Tivoli-besøget var kontorchef i Justitsministeriet.

Men efter Barbara Bertelsens ansættelse i Statsministeriet, er han fuldt med hertil, hvor han aktuelt indtager stillingen som kommitteret.

Udgifter til restaurantbesøg for Folketingets Retsudvalg

 

Tivoli-udgifter for Folketingets Retsudvalg

Del artiklen her:
6 Comments

    • Min kollega blev fyret da han drak en øl efter arbejdstiden, grund det var på virksomhedens areal. Så der er mange der skal fyres på Christiansborg. Ja fyr hele banden

    • Britta Nielsen blev afsløret og kom i fængsel. Barbara Bertelsen bliver afsløret og får “lønforhøjelse”

  1. grofhed så det BATTER—- , politikkerne yder sig denne service for vores skattepenge, NU MÅ DET FANDME STOPPES, og når man er uduelighed, skal man blive rig på dette :-((((—-og vi andre bliver fattige :-((((—- ud med hele bundet, DE griner af os !!!!!!

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*