Mette Frederiksen giver sin foretrukne it-rådgiver årsløn på 2.4 millioner kroner – og holder lønforhøjelser og bonusser skjult

Del artiklen her:

Lønningerne hos Statsministeriet har efter Mette Frederiksens indtog fået et nyk op ad, hvilket også må formodes at gælde ministeriets øverst placerede embedsmænd.

Normalt er det at give råd om it-sikkerhed noget, som kommer fra it-afdelingerne. Men sådan er det bekendt langt fra hos Statsministeriet, hvor Mette Frederiksen under sit meget omtalte pressemøde den forgangne uge oplyste, at hun var blevet rådgivet om sletning af sms-er fra departementschef Barbara Bertelsen.

Men sms-er er dog langt fra det eneste, som synes om ikke slettet, så i hvert fald iøjnefaldende besværligt at få oplysninger om fra Statsministeriet. For siden Mette Frederiksen overtog dets nøgler efter forgængeren Lars Løkke Rasmussen, er der reelt blevet lukket ned for udleveringer af aktindsigter. Det på trods af, at det ellers er et lovkrav at der sker fremsendelse indenfor 7 arbejdsdage.

Læs også : Martin Rossen trækker bukserne af Mette F : Foråret 2020 blev hans sms-er ikke slettet – og kunne nemt findes af Statsministeriet flere måneder efter

Det drejer sig eksempelvis om lønforhøjelser, som Barbara Bertelsen må formodes at have modtaget siden sin tiltræden sidste år som departementschef hos Statsministeriet. Ligesom hendes arbejdsgiver også konsekvent nægter at oplyse, om Mette Frederiksens nærmest placerede embedsmand, siden sin ansættelse har sikret sig bonusser bevilget af statsministeren.

 

Statsministeriets embedsmænd tjener nu i gennemsnit over 700.000 kroner om året

Således er den seneste oplysning Statsministeriet har ønsket at udlevere omkring aflønningen af Barbara Bertelsen, at hun ved sin tiltræden vinteren 2020 havde sikret sig en fast årsløn på 2.417.947 kroner. En indtjening inklusiv pensionsindbetalingerne, bureaukraten modtager fra sin arbejdsgiver. Eftersom der er tale om 2019-oplysninger, må Barbara Bertelsen anses for siden sin tiltrædelse, at have sikret sig minimum en lønforhøjelse.

Læs også : Statsministeriet fortsætter mørklægningen af Mette Fs udgifter – nu får Justitsministeriet skylden

Det ligger dog fast, at lønudviklingen har været særdeles positiv for Statsministeriets embedsmænd, siden Mette Frederiksen gjorde sit indtog. Således viser tidligere fremsendte opgørelser til Journalista.dk, at de i gennemsnit tjener på den gode side af 700.000 kroner om året – uanset om der eksempelvis er tale om topembedsmænd som Barbara Bertelsen eller rengøringsassistenter.

Læs også : Magnus Heunickes spindoktor scorer kæmpe bonus – oven i sin millionløn

Blandt Statsministeriets ansatte der må anses for at have sikret sig en markant aflønning er Mette Frederiksens taleskrivere, hvilket årligt medfører en regning til skatteyderne på 1.7 millioner kroner. Det skyldes at statsministeren har fundet det nødvendigt at ansætte to fuldtidsansatte medarbejdere til denne opgave, selv om de tilsyneladende kun sjældent bruges. Det kan ses ud af, at Mette Frederiksen siden sin tiltræden som statsminister, har holdt overraskende få offentlige taler.

Del artiklen her:
2 Comments

 1. Ha ha, sjov overskrift. Et øjeblik troede je, der rent faktisk var tale om en it-rådgiver. I øvrigt skal alt relevant på en sag journaliseres OG slettes på enheden. En detalje, der er gået den danske verdenspresse forbi, fordi den nu tror, det er et it-sikkerhedsproblem.

 2. Herregud, der er jo penge NOK!
  200.000 om måneden til rablende vanvittig femi-fascistisk DJØF´er, + det løse.
  Så længe “die dumme dänen” betaler 85% i skat & afgifter.
  Jamen ØH, så skal pengene da fyres af på et eller andet, OG, hvorfor ikke en gammel sammensvorne, fra et eller andet socialistisk ungdomsprojekt.
  Stem NB! SIAD!
  P

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*