Martin Rossen trækker bukserne af Mette F : Foråret 2020 blev hans sms-er ikke slettet – og kunne nemt findes af Statsministeriet flere måneder efter

Del artiklen her:

Under Minkkommissionens arbejde er det kommet frem, at ikke kun spindoktorer og ledende embedsmænd i Statsministeriet men også Mette Frederiksen, efteråret 2020 slettede potentielt afgørende sms-beskeder – hvilket må anses for at være en ny praksis hos Statsministeriet.

Det trak i dén grad overskrifter i går, da Minkkommissionen overfor en række medier kunne berette, at Statsministeriets top havde haft gang i delete-knappen. Det i forbindelse med, at en lang række sms-beskeder sendt og modtaget af spindoktorer, ledende embedsmænd og Mette Frederiksen selv i dagene omkring nedslagtningen af alle danske mink, var blevet slettet.

Sletninger af sms-beskeder der automatisk ske efter 30 dage, hvilket blandt andet fik Frederik Waage, juraprofessor ved Syddansk Universitet, på barrikaderne. Således udtalte han til blandt andet TV2, at han anså fremgangsmåden for at være i strid med grundlæggende forvaltningslovgivningens regler.

Læs også : Mette Frederiksens højre hånd truede journalist – men Statsministeriet vil ikke fortælle med hvad og hvorfor det skete

Lignende kritik lød der også fra Jens Elo Rytter, professor i statsret ved Københavns Universitet, da han kommenterede på Statsministeriets fremgangsmåde overfor Journalistforbundets fagblad, Journalisten.

 

Statsministeriet foråret 2020 : Vi kender til sms-besked sendt fra Martin Rossen til journalist

Men der er tilsyneladende tale om en ny praksis, som først er igangsat efter eller omkring sommerferien 2020. Det kan ses på en mailkorrespondance, som Journalista.dk havde sidste år med Statsministeriet. Den omhandlede en sms-udveksling, som Mette Frederiksens daværende øverst placerede spindoktor, stabschef Martin Rossen, havde haft med journalisten Lars Trier Mogensen.

Læs også : Statsministeriet fortsætter ufortrødent mørkelægningen af Mette Fs spinhær – og dens udgifter

I et program på statsmediet DR fortalte Lars Trier Mogensen, at Martin Rossens tekst-beskeder havde været meget aggressive :

– Mange politiske journalister har oplevet at få reprimander, skideballer og forsøg på intimidere én i en eller anden retning, der gør, at man skulle være mere imødekommende.

Efterfølgende forsøgte vi på Journalista.dk at få aktindsigt i den præcise ordlyd af sms-beskederne, hvilket Statsministeriet tilsyneladende flere måneder efter de var blevet sendt og modtaget af spindoktoren og journalisten nægtede.

Det skete blandt andet med denne ordlyd fra Statsministeriet :

– Statsministeriet skal bemærke, at ministeriet er bekendt med, at en særlig rådgiver (spindoktor, red.) i ministeriet via et privat beskedforum har sendt en besked til en kommentator tilknyttet Information vedrørende Informations dækning af regeringens tiltag mod ny coronavirus. Der er imidlertid tale om en besked af privat karakter, som ikke har været undergivet administrativ sagsbehandling i Statsministeriet.

Læs også : Statsministeriet lukker ned : Nægter at oplyse prisen på Mette Fs spinhær

Emailkorrespondancen mellem Statsministeriet og Journalista.dk foregik i maj sidste år, hvor ministeriet altså ikke syntes at have problemer med at kunne finde og eventuelt udlevere sms-beskeder væsentligt ældre end måned.

Del artiklen her:




1 Comment

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*