Statsministeriet fortsætter ufortrødent mørkelægningen af Mette Fs spinhær – og dens udgifter

Del artiklen her:

Først var der slet ikke sket registrering af kravet om udlevering af oplysninger om udgifterne til Mette Frederiksens mange skatteyderbetalte embedsmænd – og nu overholder ministeriet så ikke fristen, det selv har opstillet.

I foråret var de helt store bogstaver fremme fra Folketingets Ombudsmand, da han overfor Statsministeriet gjorde opmærksom på, at det var særdeles problematisk, når det socialdemokratisk ledede ministerium igen og igen tog løst på kravene om udlevering af aktindsigter. Det skyldtes blandt andet at Folketingets Ombudsmand havde fundet frem til aktindsigtsbegæringer, som havde ligget på det nærmeste ubehandlet i næsten et år.

Fra Statsministeriet lød det i forbindelse af kritikken fra Folketingets Ombudsmand, at man i dén grad havde gjort noget, for at løse problemerne. Således oplyste ministeriet at der var ansat nye medarbejdere, som havde fået til opgave at rydde op i bunkerne.

Læs også : Dan Jørgensen skal have endnu en kommunikationsmedarbejder – denne gang til 900.000 kroner i årsløn

Men på trods af løfterne fra Statsministeriet, ser der stadig ud til at være afgørende forskelle på, hvordan aktindsigter behandles før og efter Mette Frederiksen overtog dets ledelse. For mens der tidligere normalt skete overholdelse af reglerne, synes Statsministeriet nu at fastsætte sine egne – som endda i et vidt omfang brydes.

 

Overholdt ikke frist fastsat af sig selv

Det fremgår af korrespondancer om aktindsigter, som Journalista.dk har haft med Statsministeriet. Det i forbindelse med en begæring omkring udgifterne til ministeriets kommunikationsfolk, som blev indgivet den 20. august i år, men som stadig ikke er blev besvaret.

Læs også : Benny Engelbrecht gik en tur i en skov med en influencer – og sendte regning på 24.000 kroner videre til skatteyderne

I første omgang lød meldingen fra Statsministeriet, at det var en beklagelig fejl, der stadig ikke var sket fremsendelse af de ellers lovpligtige oplysninger. Det fremgår af en email til Journalista.dk, som blev afsendt af fuldmægtig i Statsministeriet, Karen Sofie Hove :

– Din anmodning om aktindsigt ses desværre først at være blevet modtaget af Statsministeriet i forbindelse med din henvendelse til ministeriet af 8. oktober 2021. Dette kan eventuelt skyldes, at din e-mail af 20. august 2021 ved en beklagelig fejl ikke er blevet registeret i Statsministeriets system ved modtagelsen. Statsministeriet forventer på denne baggrund at kunne færdigbehandle din anmodning om aktindsigt inden for 7 arbejdsdage fra i dag.

Læs også : Jobcenterchef scorer gyldent håndtryk på en million – efter at have beskyldt arbejdsgiveren for lemfældig omgang med EU-midler

På trods af løfterne om fremsendelse af oplysningerne indenfor 7 arbejdsdage, er dette dog stadig ikke sket. Hverken fra Karen Sofie Hove eller andre, som er ansat i ministeriet ledet af Mette Frederiksen.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*