Jobcenterchef scorer gyldent håndtryk på en million – efter at have beskyldt arbejdsgiveren for lemfældig omgang med EU-midler

Del artiklen her:

Indenfor det offentlige er det ikke bortvisningsgrund at gå offentligt ud og fortælle, at man mener at arbejdsgiveren fusker med EU-midler – det giver tvært i mod et gyldent håndtryk.

Det hører til sjældenhederne, at en ledende medarbejder i en kommune går ud og fortæller, at vedkommende anser sin arbejdsgiver for at være lige lovlig kreativ, når det handler om EU-midler. Men det var tilfældet denne sommer for Bo Hammer, der offentligt gik til angreb på Tårnby Kommune.
Det i forbindelse med at embedsmanden, der indtil september var jobcenterchef i den københavnske forstadskommune, i første omgang bragte sine anklager på sociale medier med påstande om, at hans arbejdsgiver havde store problemer med at overholde de krav, der blev stillet til modtaget EU-støtte. En kritik han efterfølgende gentog på mere traditionelle medier, hvilket ikke kun medførte en egentlig intern undersøgelse hos Tårnby Kommune.

Læs også : Direktør fjernet efter milliardskandale : Scorer nyt millionjob – på samme arbejdsplads

For i slutningen af september indgik man fra kommunens side nemlig det, man omtalte som en frivillig fratrædelsesaftale med sin nu tidligere leder. Men der er dog tale om en fratrædelsesaftale, der er blevet en bekostelig affærer for skatteyderne.

Tårnby Kommunes oplysninger om fratrædelsesgodtgørelse for chefen for kommunens jobcenter

 

Gyldent håndtryk efter kortvarig ansættelse

For ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Tårnby Kommune, kan Bo Hammer nemlig trække sig tilbage fra jobbet med et gyldent håndtryk. Det skyldes at han ifølge kommunen, får et års løn med sig – uanset at afskeden kommer i forlængelse af det offentligt frontalangreb.

Læs også : Rejselysten sygeplejeformand : På USA-rejse til 2.5 millioner kroner sammen med sin næstformand – og Villy Søvndal og andre politikere

Overfor Journalista.dk oplyser den københavnske forstadskommune således, at Bo Hammer har ret til 12 måneders løn, hvilket i 2020 stod skatteyderne i 812.885 kroner. Hertil kom så pensionsindbetalinger fra arbejdsgiveren på 171.018 kroner, hvilket samlet gav ham en indtægt sidste år på 983.903 kroner.

Læs også : Skoler fusionerede – hvorefter rektorer scorede årslønninger på langt over 2 millioner kroner

Samtidig må det anses for iøjnefaldende, at Bo Hammers gyldne håndtryk kommer til udbetaling på trods af, at han kun har været ansat i kort tid i Tårnby Kommune. Således fremgår det af aktindsigten fra kommunen, at den nu tidligere jobcenterchef, blev ansat den 1. januar 2020.

Del artiklen her:
2 Comments

  1. det kan sagtens være for at lukke helt munden på B.H
    i øvrigt så det er djøf’s faglig kasse som sørger for ordninger
    som de skriver på www.
    “Blandt vores dygtige konsulenter har vi et specialistteam med særligt kendskab til Djøfs – og netop dit specifikke – arbejdsmarked. De står klar til at vejlede dig om lige præcist de ting, som er relevante for dig i din situation, med din uddannelse og dine kompetencer.

    Det gælder både inden for de juridiske, økonomiske og merkantile områder men også inden for alle de mange andre fagligheder, som hører under Djøf-familien.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*