Fattig kommune fyrer den af på naturskøn kursusejendom tæt på rådhuset : Bruger 800.000 kroner på ét år – inklusiv god forplejning

Pressefoto fra Vordingborg Kommune
Del artiklen her:

Samtidig med at Vordingborg Kommune har søgt om fattighjælp fra staten, har sydsjællænderne haft luft i budgettet til både mange og dyre ophold på et kursuscenter med et af områdets smukkeste udsigter.

De seneste år har det været muligt for landets kommuner at søge såkaldt fattighjælp, så de ad den vej, har kunnet ansøge staten om yderligere hjælp til eksempelvis at betale for hjemmehjælp og andre basisopgaver udført af det offentlige. Et forhold som en lang række kommuner nærmest konsekvent har gjort, fordi de overfor staten har påberåbt sig, at der har været problemer med blandt andet likviditeten.

En fast ansøger har været Vordingborg Kommune, som ifølge eget udsagn, er løbet ind i økonomiske problemer grundet eksempelvis høj arbejdsløshed. Ligesom det også har spillet ind på ansøgningslysten, at sydsjællænderne har været blandt kommunerne, der har slåsset mest med sociale problemer.

Læs også : Amok i kongerøgelse : Vordingborg brugte 1.278.735 kroner på Margrethe-besøg

Men tilsyneladende er det dog langt fra alle dele af forvaltningen i Vordingborg, der har haft problemer med at få de økonomiske ender til at mødes. Specielt ikke når det har handlet om, at der har været indkaldt til en lang række kurser og andre former for møder.

Fakturaer fra kursusejendom til Vordingborg Kommune

 

Kursusejendom med udsigt over Storstrøm og dets omkringliggende øer

Som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Vordingborg Kommune, er det nemlig i høj grad sket på et lokalt kursuscenter. Det er beliggende et kvarters kørsel fra Vordingborg Rådhus, således at gæsterne kan nyde udsigten over Storstrøm fra noget nær første parket.

Læs også : Pubcrawl og meget fugtige julefrokoster : Kommunalt affaldsselskab ser stort på beløbsgrænser

Oplevelser der ifølge de fremsendte opgørelser, langt fra har været en billig oplevelse for de sydsjællandske skatteydere. Således har et kursusdøgn per person alene i forhold til en ganske fornuftig forplejning, typisk stået i 975 kroner. Hertil er så i forhold til en lang række af kurserne kommet overnatninger, hvilket normalt har medført en regning på 400 kroner per deltager. Det var eksempelvis årsagen til, at et kursus i forsommeren 2020 med 24 deltagere, medførte en regning på 40.250 kroner.

Læs også : Eksotiske rejser med indlagte turistoplevelser : Affaldsselskab brændte 256.810 kroner af på studietur til New Orleans

Året forinden var dog et af de helt store for Vordingborg Kommune i forhold til at gøre brug af sit faste møde- og overnatningssted, da embedsmænd og lokalpolitikere i alt lagde 24 kursusdage hos udbyderen.

Ophold der medførte en samlet udgift på 798.869 kroner.

Fakturaer fra kursusejendom til Vordingborg Kommune

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*