Direktør fjernet efter milliardskandale : Scorer nyt millionjob – på samme arbejdsplads

Landbrugsstyrelsens pressefoto af Jette Pedersen
Del artiklen her:

Bare fordi man er involveret i store problemer i forhold til kontrol med EU-midler, betyder det ikke, at man af den grund må tage til takke med et lavt lønnet job.

I slutningen af maj, var der store skiftedag hos Landbrugsstyrelsen. Det i forbindelse med, at Jette Petersen noget overraskende forlod sin stilling som direktør – et job hun ellers for kun et års tid siden blev genansat i, efter at hun endda havde fået en fratrædelsesgodtgørelse.

Bureaukratens afgang kom i forlængelse af, at styrelsen er under skarpt angreb for ikke at have haft styr på udbetalinger af EU-midler til danske landmænd. Et angreb der kom fra Rigsrevisionen, der vurderede at der kunne være tale om milliardbeløb, som Landbrugsstyrelsen igennem en årrække havde administreret forkert.

Ny i direktørstolen hos Landbrugsstyrelsen er Louise Piester, der er konstitueret efter i en periode at have været ansat som styrelsens vicedirektør. Det på trods af, at hun som et af sine tidligere arbejdsområder, netop havde tildelingen af EU-midler til danske landmænd. Samtidig må det også anses for markant, at Louise Piester og Jette Petersen var med til at ansætte hinanden, da de sad i hinandens ansættelsesudvalg.

Læs også : Direktør ansatte vicedirektør – hvorefter vicedirektøren ansatte direktøren : Bagefter fik vicedirektøren stor bonus bevilget af direktøren

Ligesom det også må anses for iøjnefaldende, at Louise Piester tidligere har fået udbetalt en stor bonus. En ekstra udbetaling oven i millionlønnen, som blev bevilget af Jette Petersen – kort efter at Louise Piester havde været med til at ansætte netop Jette Petersen.

Landbrugsstyrelsens oplysninger om fremtidige lønforhold for Jette Petersen

 

Direktør og tidligere direktør fortsætter parløbet på trods af skandalesag

Selv om Jette Petersen nu er fortid som direktør hos Landbrugsstyrelsen, er hun stadig ansat her. Forhold der fremgår af aktindsigter, Journalista.dk har opnået hos styrelsen.

Læs også : Vicedirektør ansatte skandaleramt direktør – hvorefter direktøren gav vicedirektøren en kæmpe bonus oven i millionløn

Ifølge de fremsendte opgørelser, har Jette Petersen efter sin afgang som direktør, fået et nyt job som såkaldt kommitteret. En stillingsbetegnelse der normalt dækker over, at embedsmanden fungerer som rådgiver for topledelsen. Eller sagt på en anden måde, så skal Jette Petersen for fremtiden fungerer som rådgiver for Louise Piester i forhold til eksempelvis udbetalinger af EU-midler til de danske landmænd, selv om netop de to tidligere har været involveret i skandalen.

Læs også : Direktør fik 335.000 kroner i fratrædelsesgodtgørelse – hvorefter hun blev genansat til sin statsministerløn

Overfor Journalista.dk oplyser Landbrugsstyrelsen, at Jette Petersens samlede årsløn for fremtiden kommer til at stå skatteyderne i 1.050.423 kroner. Her af skal der dog ske modregning i forhold til dele af pensionsindbetalinger, hvorfor Jette Petersens årsløn kommer til at stå i lige omkring millionen.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*