Bruger 37.500 kroner på ”hyggevideo” af betjentes biler

Screendump fra video udarbejdet af Biltesteren for Kriminalforsorgen
Del artiklen her:

På trods af at være finansieret af skatteyderne, fremgår dette ikke af en video, som viser biler, de såkaldte transportbetjente bruger i deres arbejde hos Kriminalforsorgen.

Hvis du de seneste måneder har åbnet for nyhedssites eller kommercielle radiostationer, er du næsten med garanti stødt på reklamer fra Kriminalforsorgen. Det i forhold til, at den forsøger at finde kandidater til uddannelserne som fængsels- og transportbetjente.

Tilsyneladende er problemerne med at finde frem til egnede kandidater så store, at Kriminalforsorgen har fundet det nødvendigt at bruge mange millioner kroner, for at skabe opmærksomhed om de to uddannelser. Således har Journalista.dk tidligere kunnet afdække, at skatteyderne ikke kun har måttet afholde 1.1 million kroner på et computerspil, men eksempelvis også betalt 1.3 millioner kroner for en række podcasts.

Læs også : Brænder 1.1 million af på computerspil: Kriminalforsorgen med gigantisk reklamebudget – hvis størrelse forsøges holdt skjult

Hvor stort Kriminalforsorgens reklamebudget er, synes langt fra at være noget, den frivilligt ønsker at oplyse. Således har Journalista.dk måttet indgive en klagesag mod Kriminalforsorgen, fordi den nægter at fortælle, hvad den eksempelvis har betalt for, at en gruppe af hovedsageligt reality-deltagere arbejdede én dag som fængselsbetjente.

Aftale indgået mellem Biltesteren og Kriminalforsorgen omkring produktion af video

 

Hyggevideo – uden omtalte af finansieringen

Men at lommerne synes at være dybe, fremgår også af andre aktindsigter, Journalista.dk har fået udleveret fra forsorgen. Således er skatteyderne eksempelvis også blevet tvunget til at betale 30.000 kroner eksklusiv moms, eller hvad der svarer til 37.500 kroner inklusiv den offentlige udgift, for en video, hvor firmaet Biltesteren hovedsageligt kører rundt sammen med Kriminalforsorgens transportbetjente.

Læs også : Afsløring : Fanger får kunst for millioner – gigantisk vægmaleri pryder deres gymnastiksal i luksusfængsel

I videoen bliver der blandt andet givet en indføring i, hvor i deres biler, transportbetjentene er placeret under turer rundt om i landet – og hvor de indsatte sidder. Ligesom det fx også bliver gennemgået, om betjentene taler sammen med de indsatte, som skal fragtes fra ét sted til et andet.

Måske af den grund, er videoen fra Biltesteren omtalt som en ”hyggevideo”. Omvendt fremgår det dog ikke af dens omtale, at finansieringen er kommet fra Kriminalforsorgen.

Læs også : Kriminalforsorgen bruger 1.281.250 kroner på podcast – men nægter at fortælle hvad pengene er gået til

På Journalista.dk har vi spurgt Biltesteren, hvorfor det alene fremgår, at der er tale om en ”hyggevideo”. Men firmaet er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*