Kriminalforsorgen bruger 1.281.250 kroner på podcast – men nægter at fortælle hvad pengene er gået til

Pressefoto fra Kriminalforsorgen
Del artiklen her:

Hvis du den seneste tid har stillet ind på Nova FM, har du uden tvivl også hørt reklamer for en podcast fra Kriminalforsorgen – og det er der en meget kontant årsag til.

juristkontoret

Spørger man Kriminalforsorgen, er der store udfordringer med at rekruttere medarbejdere, når det handler om fængselsbetjente. Et problem der blandt andet skal findes i det noget specielle arbejdsmiljø, der er i landets fængsler.

Det har gjort, at man fra Kriminalforsorgens side, har igangsat en større hvervekampagne. Det for at få kandidater til at søge ind på uddannelsen til fængselsbetjent, som varer 3 år. Et uddannelsesforløb der veksler mellem praktik og praksis, hvor eleverne får SU under skoleophold, men løn når de er i praktik i et af landets fængsler.

Læs også : Vild luksus for Enhedsliste-spindoktor : Bor i herskabsvilla til 25.000.000 kroner – på din regning

Men delvis løn under uddannelse, har tilsyneladende langt fra været nok for Kriminalforsorgen, for at få lokket tilstrækkeligt med ansøgere til fængselsbetjentuddannelsen. Således har man også investeret stort i en podcast, som er blevet produceret af Bauer Media.

Kriminalforsorgen : Vi ønsker kun at oplyse den samlede pris

Et af Danmarks største mediehuse, der først og fremmest råder over en lang række radiostationer. Det drejer sig ud over Nova FM eksempelvis også om ungdomsformater som The Voice, mens det mere modne publikum kan stille ind på eksempelvis Pop FM.

Læs også : Miljøforkæmpere med forkærlighed for taxaer : Danmarks Radio bruger – endnu engang – millioner af kroner på hyrevogne

Ved siden af sine radiostationer producerer Bauer Media også podcasts, hvor Kriminalforsorgens om livet som fængselsbetjent En verden indenfor, fremstår som en af de helt store produktioner. Hvilket ikke kun skyldes selve podcasten, men også den omfattende markedsføring i form af reklamer og indslag, den får på Bauer Medias forskellige stationer.

Men hvad skatteyderne præcist betaler for, er dog ikke noget, som Kriminalforsorgen ønsker at oplyse om. Det fremgår af en email fra forsorgen til Journalista.dk, hvor man kun vil fortælle, hvad man foreløbigt har brugt på podcasten og dens markedsføring :

– Direktoratet for Kriminalforsorgen kan dog oplyse, at udgifterne til produktion, promovering og markedsføring af podcasten En verden indenfor (sæson 1 og sæson 2) tilsammen udgør 1.025.000 kroner eksklusiv moms.

Læs også : Danmarks Radio fyrede 9 chefer – som alligevel fortsætter i deres egne stillinger

Medregnes udgiften til moms betyder det, at skatteydernes udgift til produktionen og promoveringen af En verden indenfor, foreløbigt står i 1.281.250 kroner.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*