Miljøforkæmpere med forkærlighed for taxaer : Danmarks Radio bruger – endnu engang – millioner af kroner på hyrevogne

Del artiklen her:

En af de udtalte ambitioner fra DR er, at statsmediet vil medvirke til den grønne omstilling. Men der er tilsyneladende langt fra skåletalerne til realiteten, når det handler om dets egen brug af taxaer.

Danmarks Radio

juristkontoret

Da den københavnske metro blev bygget lød det igen og igen fra Danmarks Radio, at det var nødvendigt at få en station placeret ud for DR Byen. Ikke kun af hensyn til de flere tusinde medarbejdere, der hver dag skal til og fra arbejde. Men også grundet de mange gæster, som besøger statsmediet eksempelvis i forbindelse med udsendelser.

Men de store udgifter til placeringen af en metrostation ud for DR Byen, har dog alligevel medført, at statsmediets har afholdt iøjnefaldende udgifter til taxaer. Således fremgår det af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Danmarks Radio, at licensbetalernes omkostninger til kørsel i taxaer også i 2019 var til at tage at føle på.

Læs også : Lille medie fik lukket sin profil efter DRs henvendelser til Facebook : Danmarks Radios journalister har ageret stikkere

Det selv om at Danmarks Radio ikke kun fast er fortaler for, at brugen af privatbiler skal nedbringes mest muligt til fordel for kollektiv transport. Men også fordi statens mediehus tidligere har udtalt, at man ville skære afgørende ned på brugen af hyrevogne.

DRs oplysninger om taxaudgifter i 2019

 

Skatteydernes regning for DRs taxature på over 3 millioner kroner

Det skete tilbage i sommeren 2016 i forlængelse af, at Journalista.dk kunne afsløre, at de skatteyderfinansierede journalister og embedsmænd årligt brugte omkring 6 millioner kroner på at køre i taxaer. I forlængelse her af udtalte Lasse Bastkjær Jensen, kommunikationschef hos DR, overfor BT, at han faktisk mente, at de statsansatte mediefolk udviste stort mådehold, når det handlede om brugen af hyrevogne.

Læs også : Danmarks Radio fyrede 9 chefer – som alligevel fortsætter i deres egne stillinger

Men mådeholdet kunne dog tilsyneladende uden problemer nedbringes, hvis man ser på, hvad Danmarks Radio brugte på taxakørsel i 2019. Således fremgår det af opgørelser fremsendt af Danmarks Radios juridiske afdeling, DR Jura, til Journalista.dk, at selv om mediehuset stadig bruger millioner af skattekroner hvert år på at køre i taxa, så er udgifterne faldende :

– DR’s udgifter til taxa i 2019 udgjorde kr. 3.065.852. Det skal pointeres, at beløbet inkluderer alle former for taxakørsel i DR-regi, herunder kørsel af medvirkende i DR’s programmer, og på alle DR’s lokationer, det vil sige inklusive DR’s distrikter.

Del artiklen her:
2 Comments

  1. Naturligvis tager cheferne en taxi på vej til og fra arbejde, de kunne jo blive anklage for det værste, hvis de i myldertiden kom til at sidde for tæt på en medarbejder i metroen.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*