Byråd tog på luksushotel – for at diskutere gigantiske nedskæringer

Sønderborg Kommunes pressefoto af kommunalbestyrelsen
Del artiklen her:

Selv om Sønderborg Kommune i dén grad er udfordret på økonomien, afholder det ikke kommunalbestyrelsen for at finde frem til dyre løsninger, når der skal holdes møder ude i byen.

juristkontoret

Økonomien har set bedre tider i Sønderborg Kommune.

Sådan var den korte udgave af den besked, som borgmester Erik Lauritzen kom med i forsommeren. Det i forbindelse med et kasseeftersyn, hvor det blev fastslået, at der skulle findes besparelser på den daglige drift for omkring 30 millioner kroner, for at økonomien ville løbe rundt i det sønderjyske. Nedskæringer der ville ramme over en bred kam, hvilket blandt andet stod til at gå ud over Sønderborgs syge, gamle og børn.

Med så store økonomiske udfordringer skulle man måske tro, at byrådsmedlemmerne ville gå forrest med et godt eksempel, når det handlede om at skære unødvendige udgifter fra. Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Sønderborg Kommune, synes dette langt fra at have været tilfældet.

Læs også : Kommune havde ikke råd til at bruge 425.000 kroner til cykelløb – mens naboerne betaler langt mere

Eksempelvis ikke i forbindelse med et byrådsmøde, der blev holdt den 26. august. I modsætning til andre kommuner der har været nødsaget til at flytte ud af byrådssalen grundet coronafrygt, valgte Sønderborg Kommune ikke at mødes på for eksempel en skole eller i en idrætshal.

Valget faldt i stedet på Dyrvig Badehotel, som er blandt Sønderborg Kommunes absolut førende hoteller. Det fremgår også af dets slogan, der lyder ”10 år med luksus på landet”.

Udgifter i forbindelse med afholdelse af byrådsmøde på Dyrvig Badehotel

 

Nedslag i prisen fra kommunens førende hotel

Et slogan der til en vis grad også kan ses på den pris, som skatteyderne i Sønderborg Kommune måtte punge ud med, da kommunalbestyrelsen valgte at flytte byrådsmødet væk fra rådhuset. For specielt brugen af hotellets restaurant var medvirkende til, at den samlede pris for mødet løb op i lige over 24.000 kroner.

Læs også : Tour-start for eliten : Skal feste for millioner af skattekroner

Således blev der erhvervet 40 kuverter til byrådsmedlemmerne og deltagende embedsmænd, hvortil kom en række indkøb, der blev omtalt som diverse. I forbindelse med afregningen fik kommunen dog udstedt en kreditnota på 750 kroner, som dækkede over 25 såkaldte køkken diverse.

Læs også : Alternativ finansiering af DM i Landevejscykling : Kommune betaler lokal klub for at arrangere DM-løb – som så betaler cykelunion for at få lov til at være arrangører

Ifølge de fremsendte oplysninger fra Sønderborg Kommune, gik badehotellet langt for at få byrådsmedlemmet til at foregå under de luksuriøse rammer. Således hed det i det fremsendte tilbud til kommunen blandt andet :

– Pris for is vand i lokalet er inklusiv i prisen Vi har et lokale på 1. sal hvor vi anbefaler at gruppen på 21 personer har grupperum. Lokaleleje for lokalet på 1. sal vil vi gerne sponsorerer – Normal pris er 4.000 kroner. Lokaleleje for den store sal hvor byrådsmødet bliver afholdt er vil vi gerne sponsorerer. Normal pris er 8.000 kroner. Det er muligt at tilslutte en computer til en projektor i den store sal. Hvis der skal bruges en projekter i lokalet på første sal, er det muligt at få stillet en op i lokalet.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*