Kommune havde ikke råd til at bruge 425.000 kroner til cykelløb – mens naboerne betaler langt mere

Pressefoto fra PostNord Danmark Rundt v/Thomas Sjørup
Del artiklen her:

Årets udgave af PostNord Danmark Rundt bliver uden en enkeltstart, efter at arrangørerne fik nej fra Tønder Kommune grundet prisen. Men samme økonomiske begrænsninger, er der dog ikke hos Tønders naboer i det sydlige Jylland.

PostNord Danmark Rundt Sønderborg Kommune Esbjerg Kommune

Et af højdepunkterne ved det traditionsrige danske etapeløb i cykling, Danmark Rundt, er enkeltstarten, der ofte er afgørende for, hvem der står øverst på podiet efter finalen på Frederiksberg i København.

Men årets udgave af PostNord Danmark Rundt, der afvikles i midten af august, bliver uden en enkeltstart. Det skyldes at arrangørerne havde lagt sig fast på, at man ville afholde denne etape i og omkring Tønder, hvilket dog ikke blev til noget. Sønderjyderne sagde nemlig nej til at betale de 425.000 kroner, som man fra arrangørernes side havde krævet, for at enkeltstarten kunne blive afholdt i denne del af grænselandet.

Læs også : Tour-start for eliten : Skal feste for millioner af skattekroner

Et afslag der ifølge Tønder Kommune skyldtes, at man ikke havde det nødvendige økonomiske råderum, til at kunne finansiere denne del af Danmarks største og mest prestigefyldte etapeløb. Det selv om at man ellers fra arrangørernes side lovede markant promovering af byen og dens opland i forbindelse med Danmarks Radios direkte transmission.

Sønderborg Kommunes beslutning om tilskud til PostNord Danmark Rundt 2020

 

400.000 kroner for at være målby – 150.000 kroner for at være startby

Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk, er der anderledes luft i budgetterne blandt Tønder Kommunes naboer. Således er skatteyderne i Sønderborg Kommune og Esbjerg Kommune blevet pålagt, at de i høj grad skal finansiere gildet, når cykelrytterne lægger vejen forbi til sommer.

Læs også : Direktør hos Københavns Kommune scorer millionløn efter kæmpe lønforhøjelse – og bonus på 937.500 kroner for at Tour de France kommer til Danmark

For indbyggerne i Esbjerg Kommune er der endda tale om, at de skal betale to gange for besøget af Danmark Rundt-feltet. Det skyldes at mens Esbjerg er målby for løbets 1. etape, er Ribe, der også ligger placeret i Esbjerg Kommune, startby for 2. etape. I alt lyder regningen til Esbjergs skatteydere på 550.000 kroner, da prisen fra PostNord Danmark Rundt for at være målby lyder på 400.000 kroner, mens det koster 150.000 kroner at være startby.

Læs også : Alternativ finansiering af DM i Landevejscykling : Kommune betaler lokal klub for at arrangere DM-løb – som så betaler cykelunion for at få lov til at være arrangører

I Sønderborg Kommune er de dog sluppet en smule billigere, da det kommer til at koste kommunekassen 375.000 kroner, at Sønderborg er målby for etapeløbets 2. etape. Omvendt har kommunen dog afsat ekstra 125.000 kroner til diverse omkostninger i forbindelse med etapens afholdelse, hvilket medfører en forventet samlet regning på 500.000 kroner.

Tilsagn fra Esbjerg Kommune til PostNord Danmark Rundt 2020

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*