Politikere sparer massivt på børn og unge – men bruger 265.000 kroner på rejse til England og Skotland

Del artiklen her:

Der var fyldt godt op på flyveren, da det ellers spareivrige Børne- og Ungdomsudvalg i Københavns Kommune sammen med ledende embedsmænd, lagde vejen forbi flere storbyer i Storbritannien.

Københavns Kommune

De seneste år har politikerne i Københavns Kommune skåret massivt ned på børneområdet, hvilket blandt andet i 2019 medførte besparelser på 29 millioner kroner. Nedskæringer der blandt andet er kommet til at gå ud over hovedstadens børnehaver, ligesom andre daginstitutioner også har mærket sparekniven.

Besparelser der i høj grad er blevet vedtaget af Børne- og Ungdomsudvalget, for hvem der dog ikke på samme måde synes at være økonomisk smalhals, når det handler om udvalgsmedlemmernes udenlandsrejser foretaget sammen med ledende embedsmænd. Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Københavns Kommune.

Læs også : Forsyningsselskab kører med millionunderskud – men bruger 300.000 kroner på studietur til USA

Herunder i en studietur, som blev foretaget i begyndelsen af marts 2019. En rejse hvor kommunalpolitikerne og embedsmændene blandt andet besøgte et konsulentfirma, som må anses for at være særdeles velkendt i det kommunale Danmark.

Oversigt over Børne- og Ungdomsudvalgets rejse til England og Skotland i 2019

 

Besøg hos dyre konsulenter med speciale i Danmark

Nemlig EAL Academy, der har til huse et par kilometer fra Londons absolutte centrum – og som løbende har haft besøg af danske kommuner. Firmaet har specialiseret sig i at udbyde konsulentydelser til danske kommuner og uddannelsesinstitutioner, hvilket blandt andet har gjort, at en del af deres hjemmeside er på dansk.

Læs også : Gourmet på toprestauranter, dinner cruise og piña coladas ved Seinen : Byrådsmedlemmer brændte 285.000 kroner af på festlig studietur

Den slags rådgivning er sjældent gratis, hvilket heller ikke var tilfældet, da Københavns Kommune besøgte London og EAL Academy. Således kunne englænderne efterfølgende sende en regning på 92.500 kroner, hvilket var med til at gøre, at skatteyderne i alt måtte betale omkring 265.000 kroner for udvalgsrejsen.

En væsentlig del af forklaringen var også de omkostninger, som rejsen til og opholdet i Storbritannien medførte. Således kostede det eksempelvis 112.905 kroner at indkvartere den kommunale delegation, mens flybilletterne i sig selv stod i 37.140 kroner.

Læs også : Sol, sommer og flamenco : Kommunal havn brugte 100.000 kroner på studietur til Sevilla

Samtidig spillede det også ind på den samlede regning, at Københavns Kommunes Børne- og Ungdomsudvalg ikke kun besøgte London, men også den skotske storby Glasgow.

Fakturaer fra Børne- og Ungdomsudvalget i Københavns Kommunes rejse til England og Skotland i 2019

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*