Unge i Gellerupparken gik til angreb på nyopført kommunal bygning : Smadrede ruder for 1.4 millioner kroner

Del artiklen her:

Det blev en bekostelig affærer, da en gruppe af unge i Gellerupparken så sig sure på et stort antal vinduer i en nyopført kommunal bygning i den socialt belastede bydel.

Aarhus Kommune Gellerupparken

Fra Aarhus Kommunes side har man de seneste år forsøgt sig med forskellige tiltag, for at få et bedre fodfæste i ghettoen Gellerupparken. Et af dem har været at placere kommunale forvaltninger i det socialt plagede boligområde, hvilket blandt andet har været tilfældet med opførelsen af en kontorbygning på adressen Karen Blixens Boulevard 7 i Gellerupparken.

Læs også : Midt i besparelser på 230 millioner kroner : Aarhus Kommune betaler golfstjerne 62.500 kroner for en halv times opvisning på havnen

Den arkitekttegnede kontorbygning slog dørene op i slutningen af januar 2019, og blev i forlængelse af indflytningen døbt Blixens. Men på trods af de store ambitioner Aarhus Kommune har for placeringen af Blixens og dermed den mulige nære kontakt med indbyggerne i Gellerupparken, er det dog tydeligvis ikke alle områdets unge, der er lige tilfredse med placeringen.

Således kunne Lokalavisen i midten af marts 2019 melde, at et stort antal ruder var blevet smadret af det, der blev omtalt som lokale unge.

Aarhus Kommunes oversigt over udgifter til udskiftning af vinduer efter hærværk

 

Regning næsten 6 gange større end forventet

I første omgang lød det fra Aarhus Kommune overfor Lokalavisen, at det ville koste omkring 400.000 kroner at få udskiftet de mange smadrede ruder. Næsten et år efter det omfattende hærværk, er skaderne endeligt gjort op. Ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Aarhus Kommune, er regningen samtidig blevet langt større end de forventede 400.000 kroner.

Læs også : Skærer ned på kernevelfærd for over kvart milliard kroner : Aarhus Kommune bruger alligevel 350.000 kroner på fejring af gourmet-mad

Således viser opgørelserne fra Aarhus Kommune, at den i stedet ender på 1.127.460 kroner. Eller hvis der sker medtagelse af moms, en udgift på 1.409.325 kroner.

Læs også : Aarhus Kommune skærer dybt i kernevelfærden – men bruger over 2 millioner kroner på embedsmænds motionsløb

Fakturaen fra en nordjysk glarmester blev sendt til KommuneLeasing, der er en del af Kommunekredit. Et reelt kommunalt ejet selskab, hvilket blandt andet kan ses ved at dets bestyrelsesformand er Herning-borgmesteren Lars Krarup Kristensen, mens hans kollega i Fredensborg Kommune, socialdemokraten Thomas Lykke Pedersen, har rang af næstformand.

Del artiklen her:
7 Comments

 1. Blev det opklaret, hvem det var, der havde smadret vinduerne? Det har jeg ikke hørt tidligere? Hvor mange unge – og er de blevet dømt?

 2. “Unge i Gellerupparken gik til angreb på nyopført kommunal bygning: Smadrede ruder for 1.4 millioner kroner.”

  Det går ikke sådan rigtig godt med forskønnelsen og byfornyelsen i Gellerupparken. Det er sådan lidt to skridt frem og tre tilbage.

  Det virker heller ikke særligt gennemtænkt at anbringe en kommunal arbejdsplads i Gellerupparken. Hvis de er nogen de unge er rigtigt sure på, så er det kommunen og de offentlige myndigheder.

  Det er næppe heller særligt spændende for de kommunalt ansatte at arbejde i den urolige bydel, hvor de aldrig rigtig er klar over om deres bil står på 4 flade hjul når de skal hjem fra arbejde.

  Hele håndteringen af ghettoproblemerne er præget af en dybt tåbelig tankegang og grænseløs naiv tro på, at hvis bare man gør det lidt pænt så nænner de unge ikke at hærge det.

  Jeg tror ikke de unge har nogen nævneværdig veneration for grønne buske og rhododendronbede.

1 Trackback / Pingback

 1. Den Korte Avis | Omfattende hærværk mod nyt kontorhus i indvandrerghettoen Gellerup – regning på 1,4 mio. kr. sendt til danskerne – HasToSee.com

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*