Tour-start for eliten : Skal feste for millioner af skattekroner

Del artiklen her:

Når Tour de France lægger vejen forbi Danmark i 2021, bliver det en bekostelig affærer for de danske skatteydere. Det skyldes blandt andet en lang række VIP-fester, som løber op i millionklassen.

Tour de France Københavns Kommune

Hænderne var højt løftet i vejret blandt ministre og lokalpolitikere, da det tidligere på året blev offentliggjort, at Tour de France lægger vejen forbi Danmark i 2021. Det for her at starte det klassiske franske etapleløb med et par etaper i Danmark, hvilket blandt andet vil sige en prolog i København.

Det store spørgsmål er dog, hvad Tour de Frances kortvarige besøg, kommer til at koste de danske skatteydere. Oprindeligt blev det nemlig meldt ud fra dansk hold, at omkostningerne ville ende på omkring 80 millioner kroner. Efterfølgende blev det beløb dog sat op til 90 millioner kroner, for siden at blive fortalt, at man endnu ikke har et overblik over den forventede regning.

Læs også : Den foreløbige regning til Vejles skatteborgere for Tour de France-besøg : 5.000.000 kroner

Det ligger dog fast, at der under alle omstændigheder bliver fyldt godt op med dyre fester for de specielt udvalgte.

Det oprindelige budget for Tour de France-starten i Danmark i 2021

 

VIP-fester for 1 million kroner om dagen

Således fremgår det af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Københavns Kommune, at der er afsat flere millioner kroner til såkaldte VIP-arrangementer.

Læs også : Veggerbys fede fidus : Scorede millioner på at køre tour med arbejdsløse

I alt har Københavns Kommune, hvor Tour de France-sekretariatet fysisk ligger placeret, afsat 2.9 millioner kroner til, at der kan afholdes en række VIP-arrangementer i forbindelse med, at Tour de France lægger vejen forbi Danmark. Eller hvad der svarer til, at skatteyderne skal betale omkring 1 millioner kroner om dagen for forskellige festligheder for specielt indbudte, når cykelløbet gæster Danmark.

Læs også : Mens Aarhus Kommune skærer ned for over 200 millioner kroner : Bruger alligevel 1.250.000 kroner på at sponsorere golfturnering – i Silkeborg

Det forventede forbrug af VIP-fester for lige under 3 millioner kroner kommer ud af det budget, som man fra politisk hold allerede har besluttet, skal afholdes af skatteyderne.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*