Mette Frederiksen sætter spindoktor på sulteløn : Må nøjes med 840.135 kroner i årsløn – kollegaen tjener langt mere

Statsministeriets pressefoto af Mette Frederiksen
Del artiklen her:

Selv om det kan være en særdeles indbringende forretning af være spindoktor for Mette Frederiksen, aflønnes kollegaer alligevel meget forskelligt.

Alt i mens de private virksomheder i forbindelse med coronakrisen kæmper for bare at overleve, har der været anderledes rundhåndethed i det politiske landskab. Det drejer sig blandt andet om Statsministeriet, som siden Mette Frederiksens tiltrædelse som statsminister forrige sommer, har foretaget en række markante ansættelser.

Det drejer sig eksempelvis om Sara Vad Sørensen, der ud over at være kæreste med beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, også har sin dagligdag som Mette Frederiksens højre hånd. Det via stillingen som spindoktor, der ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Statsministeriet, årligt medfører en samlet indtægt på 1.264.172 kroner.

Læs også : Mette Frederiksen forfremmer ministers højgravide kæreste – og giver hende årsløn på 1.264.172 kroner

Sara Vad Sørensen er dog langt fra den eneste rådgiver for Mette Frederiksen, som skatteyderne pålægges at aflønne. Det seneste skud på stammen er Nana Zarthine Christensen, der kommer fra en stilling hos Socialdemokratiet.

Statsministeriets oplysninger om lønforholdene for Nana Zarthine Christensen

 

Lavere lønnet end Mette Frederiksens taleskrivere

Således har også hun fået rang af spindoktor, hvis officielle titel er særlig rådgiver. Men der hører lighederne dog til en vis grad også op med Sara Vad Sørensen, da Nana Zarthine Christensens lønforhold er væsentligt dårligere end partifællens.

Læs også : Mette Frederiksen skal have endnu en taleskriver – kollegaen tjener 900.000 kroner om året


Overfor Journalista.dk oplyser Statsministeriet således i en email, at Nana Zarthine Christensen inklusiv pensionsindbetalinger fra sin arbejdsgiver, må nøjes med en årsløn på 840.135 kroner :

– Nana Zarthine Christensens årsløn udgør 717.451 kr. ekskl. pension. Derudover kommer et arbejdsgiverbetalt pensionsbidrag på årligt 122.684 kr. Alle beløb er i aktuelt niveau (1. april 2020)

Læs også : Rejsepamper forgyldes af Mette Frederiksen : Får årsløn på 1.363.150 kroner

Derved kommer den nyansatte spindoktor ikke kun til at tjene væsentligt mindre end kollegaen Sara Vad Sørensen, men også Mette Frederiksens taleskrivere. Som Journalista.dk tidligere har kunnet afdække, har de hver en årlig indtjening på omkring de 900.000 kroner.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*