Rejsepamper forgyldes af Mette Frederiksen : Får årsløn på 1.363.150 kroner

Statsministeriets pressefoto af Mette Frederiksen
Del artiklen her:

De nye lønforhold burde gøre, at Mette Frederiksens nye højre hånd for fremtiden uden problemer selv bliver i stand til at betale for sine safarioplevelser på eksotiske destinationer.

juristkontoret

I forbindelse med udgangen af august, forlod Martin Rossen posten som såkaldt stabschef i Statsministeriet. En post oprettet specielt til Mette Frederiksens nære allierede, så han kunne indtage en langt mere betydende rolle, end hvad tilfældet normalt er for spindoktorer. Planen i første omgang var således, at han skulle have egentlige chefbeføjelser overfor ansatte i ministerierne, hvilket i dén grad var en nyskabelse i dansk politik.

Tidligere på måneden blev det så oplyst, hvem der overtager den ledige post fra Martin Rossen. Det bliver i stedet en anden socialdemokrat, Martin Justesen, som dermed også opnår rang af stabschef. En toppost der bestemt ikke var tegn i sol og måne til, at han fik tilbage i 2009. Her var han som en del af ledelsen for Danmarks Ungdoms Fællesråd inddraget i en større skandale, som omhandlede brugen af offentlige midler.

Læs også : Mette Frederiksens taleskriver tjener 900.000 kroner om året – og blev ansat uden jobopslag

Det drejede sig blandt andet om fugtige fester i Tivoli, dyre middage, et voldsomt taxaforbrug, ligesom tipsmidlerne også betalte ledelsens forbrug af iøjnefaldende rejser. Vel og mærke specielt en Afrika-rejse, hvor Martin Justesen var blandt deltagerne.

Lønoplysninger for Martin Justesen

 

Højere løn end menige ministre i chefens regering

Her var et væsentligt programpunkt det, som Martin Justesen efterfølgende måtte erkende var af privat karakter. Nemlig en safarirejse, som efterfølgende medførte et krav om, at han af egen lomme betalte denne del af turen tilbage.

Læs også : Mette Frederiksen ansætter tro væbner – og giver hende en årsløn på 2.417.947 kroner

Sagen fik dog tilsyneladende ingen negative konsekvenser for Martin Justesens karriere, som lynhurtigt igen kom på skinner. Så hurtigt at han nu reelt bliver Mette Frederiksens nærmeste rådgiver, hvilket også kan ses på den løncheck, som skatteyderne for fremtiden kommer til at betale til ham.

Læs også : Børnehavebørn ville slet ikke hylde Mette Frederiksen – kun kigge på tegninger med hende og fortælle om plejehjemsbesøg

Som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Statsministeriet, lyder den årlige grundløn på 1.155.212 kroner. Hertil kommer så forskellige pensionsordninger, så den samlede løncheck ender på 1.363.150 kroner. En aflønning der ikke kun sender Martin Justesen til tops i det danske embedsværk, men som også sikrer ham en løn højere end hvad en menig minister i Mette Frederiksens regering hvert år kan se gå ind på den samlede lønkonto.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*