Mens de syge og gamle rammes af sparekniven – så udbetaler kommune endnu et gyldent håndtryk : Denne gang på over 3 millioner kroner

Del artiklen her:

Hos Ringsted Kommune kæmper de efter eget udsagn med økonomien. Det synes dog ikke at være tilfældet, når det handler om at udbetale gyldne håndtryk til ledende embedsmænd.

juristkontoret

Foråret 2019 var langt fra et af de positive i Ringsted Kommune, hvis man ser på de økonomiske udfordringer, den sjællandske kommune stod overfor. Således måtte man have fat i den helt store regnemaskine for at få de økonomiske ender til at mødes, hvilket blandt andet kunne ses ved, at man allerede i maj 2019 sendte budgetforslaget for 2020 i høring. Det som følge af, at kommunen stod foran at skulle spare omkring 50 millioner kroner på sin daglige drift. Nedskæringer som i høj grad havde en social slagside, da de svageste indbyggere i Ringsted Kommune på ingen måde gik ram forbi.

Administrationen blev på det tidspunkt ledet af Jacob Nordby, som efter næsten et årtis ansættelse som kommunaldirektør, blev afskediget efter et længere forløb, hvor han havde påkaldt sig vrede fra politisk hold.

Læs også : Mens kommunens svageste rammes af sparekniven – så modtager to direktører 2.8 millioner kroner i gyldne håndtryk

Derfor kom det heller ikke som den store overraskelse, da Ringsted Kommune den 17. juni i år kunne offentliggøre, at man havde indgået en fratrædelsesaftale med Jacob Nordby. Men hvad den kostede skatteyderne i den ifølge eget udsagn økonomisk pressede kommune, var dog ikke noget, der fremgik af den udsendte pressemeddelelse.

Ringsted Kommunes opgørelse over fratrædelsesgodtgørelse til afgået kommunaldirektør

 

Flere gyldne håndtryk i millionklassen indenfor få år

Det fremgår i stedet af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Ringsted Kommune. Herfra lyder det i en email, at godt nok blev Jacob Nordby afskediget den 17. juni i år, men at han havde krav på 2 års yderligere løn :

– Jeg kan oplyse, at Jacob Nordby fratræder sin stilling som kommunaldirektør den 31. juli 2021, og at der i forbindelse med fratrædelsen udbetales en fratrædelsesgodtgørelse svarende til 1 års løn, jævnfør Rammeaftale om kontraktansættelse af chefer.

Læs også : Millionær på dårlig ledelse : Fyret kommunal chef scorede fratrædelsesgodtgørelser fra to kommuner på to år – for i alt 1.971.220 kroner

I 2019 havde Jacob Nordby inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger en årsløn på 1.647.156 kroner, hvorfor forventningen således er, at hans gyldne håndtryk kommer til at stå skatteyderne i Ringsted Kommune i omkring 3.3 millioner kroner.

Læs også : Efter mindre end 1½ års ansættelse : Kommunal direktør scorer fratrædelsesgodtgørelse på 1.4 millioner kroner

Det gyldne håndtryk til den nu tidligere kommunaldirektør kommer i forlængelse af, at Ringsted Kommune i 2019 udbetalte i alt 2.8 millioner kroner i fratrædelsesaftaler. Det til direktørerne Andreas Jegstrup og Tine Christiansen, der hver kunne tage henholdsvis 1.467.820 kroner og 1.363.737 kroner med sig ud af døren, da de forlod den sjællandske kommune.

Del artiklen her:
1 Comment

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*