Mens kommunens svageste rammes af sparekniven – så modtager to direktører 2.8 millioner kroner i gyldne håndtryk

Del artiklen her:

I Ringsted er det nærmest en fast tradition, at kommunens administrative top sikrer sig millioner af kroner i fratrædelsesgodtgørelser, når de får nyt job. Udbetalinger der de seneste år er faldet samtidig med, at den sjællandske kommune har set sig nødsaget til at foretage en række væsentlige besparelser i budgettet.

juristkontoret

Foråret 2019 var langt fra et af de positive i Ringsted Kommune, hvis man ser på de økonomiske udfordringer, den sjællandske kommune stod overfor. Således måtte man have fat i den helt store regnemaskine for at få de økonomiske ender til at mødes, hvilket blandt andet kunne ses ved, at man allerede i maj 2019 sendte budgetforslaget for 2020 i høring.

Det skete først og fremmest som følge af, at kommunen stod foran at skulle spare omkring 50 millioner kroner på sin daglige drift. Et sparekrav man måske også skulle tro fik indflydelse på den aflønning, som kommunen gav sin administrative top i 2019.

Læs også : Millionær på dårlig ledelse : Fyret kommunal chef scorede fratrædelsesgodtgørelser fra to kommuner på to år – for i alt 1.971.220 kroner

Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Ringsted Kommune, må det dog langt fra anses for at være tilfældet. For heller ikke dette år blev der sparet på lønkronerne, når det handlede om særdeles rundhåndede fratrædelsesgodtgørelser, da hele to medlemmer af kommunens lille direktion forlod deres stillinger.

Ringsted Kommunes opgørelser over aflønning af sin direktion i 2019

 

To fratrædelsesgodtgørelser til direktører samme år

Opgørelserne fra kommunen viser nemlig, at begge de afgående direktører, Andreas Jegstrup og Tine Christiansen, kunne forlade Ringsted med en ekstra årsløn i bagagen. Vel og mærke årslønninger, som kun de færreste lønmodtagere kan drømme om.

Læs også : Endnu engang : Kommunaldirektør sendt på pension med kæmpe fratrædelsesgodtgørelse

Således oplyser Ringsted Kommune at Andreas Jegstrup kunne tage 1.467.820 kroner med i sig i form af det gyldne håndtryk, der kom til udbetaling ved udløbet af en åremålskontrakt. En udbetaling der kom på trods af, at Andreas Jegstrup allerede startede i et nyt job i forbindelse med, at han forlod Ringsted Kommune. Omvendt kunne Tine Christiansen tage 1.363.737 kroner med sig, da hun forlod kommunen – efter hvad der ifølge Sjællandske skyldtes en egentlig afskedigelse.

Læs også : Efter mindre end 1½ års ansættelse : Kommunal direktør scorer fratrædelsesgodtgørelse på 1.4 millioner kroner

I det hele taget fremstår Ringsted Kommunes meget rundhåndet, når det handler om at tildele ekstraudbetalinger til sine ledende medarbejdere. Således var der i 2019 også et såkaldt engangsvederlag, der typisk dækker over en bonus for opfyldelse af et eller flere mål i ansættelseskontrakten, på 50.000 kroner til en af kommunens direktører. En udbetaling der kom oven i den almindelige løn, der i 2019 inklusiv pensionsindbetalinger fra Ringsted Kommune, stod skatteyderne i 1.700.976 kroner.

Del artiklen her:
10 Comments

 1. Skræmmende, grotesk, det lyder næsten for godt til at være sandt. Men på grund af min tiltro til Journalista, går jeg ud fra, at det er rigtigt.
  Jeg tænker dog også, om ikke den formidable aflønning er i fuld overensstemmelse med aftalen i ansættelseskontrakten.
  Og så er det vel dér, vi skal rette fokus?

 2. Ahmen det er da alle dem der sidder på de gyldne taburetter der forgylder sig selv se bare Folketinget de små som de er afhængige af dem slider de på sådan har det altid været

 3. Det er gamle artikler du har læst og skriver om. Tror ikke Ringsted har skiftet flere ledere end andre kommuner de sidste år

 4. “sådan har det altid været” og “Tror ikke”.
  Du godeste, hvor dum har man lov at være?
  Ena Carlslund og Janbo Kristensen ved I hvad det vil sige at Google?
  NEJ tænkte det! fortsæt I bare med at være socialisternes “Nyttige Idioter”
  og betale 85% i skat!
  P. SIAD.

  • Sikken voldsom vrede! Det er et ubehageligt selskab at være havnet i. Må jeg have lov at bede om en bare nogenlunde behersket omgangstone?

 5. Peter F. blev du vred over at jeg konstaterer fakta?
  Jeg er blot forundret over at størstedelen af danskerne lader sig røvrende igen og igen,
  indbetaler glædeligt verdens højste skatter&afgifter, som vore politikere bruger til at købe sig magt, under påskud af, at det er til vores eget bedste.
  Om man hopper på den, er man en “nyttig idiot”!
  P. SIAD

  • Jeg blev ikke vred, men skuffet. Over tonen i meningsudvekslingen, som jeg skrev. Hvor debattører bliver kaldt “dumme” og “nyttige idioter”.

 6. Peter F. : når “die dumme dänen” igen og igen og igen lader sig udnytte af Regimet, til at betale for at kolbøtterne(politikerne) kan bevare sine taburetter og udøve magt, til f.eks at øge skatter og afgifter, uden at skattebetaleren får noget ud af det, så må de anses at være “nyttige idioter”!(hvordan vil du ellers beskrive det? eller kan du ikke se problemet?)

  HVis man er så selvfed og accepterer tingenes tilstand som de er pt med ordene “sådan har det altid været” ikke udviser interesse for hvor samfundet bevæger sig hen, samt dets konsekvenser, simpelthen er ligeglad med alt &alle, “sålænge det ikke sker i min baghave” så er man for DUM!
  (hvordan vil du ellers beskrive det? eller kan du ikke se problemet?)

  Peter Foersom jeg kender dig ikke, men du lyder som en gammelgammel socialdemokrat, pas på du ikke ender som Arne!
  P.SIAD! Stem NB!

 7. Så, så, P.Siad, du kan, så vidt jeg kan se, godt lide at sætte etiketter på folk, og gerne noget med dum eller selvfed eller sågar socialdemokrat.
  Min indledende bemærkning gik på, at når Journalista afdækker udbetaling af svimlende summer til kommunale embedsmænd, så er det formentlig i overensstemmelse med aftaler i de pågældendes ansættelseskontrakter. Altså skal fokus rettes mod kontrakterne.

 8. En UFATTELIG grådighed, der her kommer for dagen !
  Har de da OVERHOVEDET ingen skam i livet?
  Og hvad er det da for nogle TOTAL idioter, der muliggør dette (aftrædelsesbeløb, ansættes straks i SAMME stilling!
  Kan det forekomme andre steder end i DK ? (gad vide hvad Rosa, “Carsten”, Stampe og Hegård? synes om sådan noget???

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*