Vicedirektør ansatte skandaleramt direktør – hvorefter direktøren gav vicedirektøren en kæmpe bonus oven i millionløn

Landbrugsstyrelsens pressefoto af Jette Pedersen
Del artiklen her:

Tildelingen af den store bonus til Landbrugsstyrelsens vicedirektør, Louise Piester, skete tidsmæssigt i direkte forlængelse af, at direktøren Jette Petersen var blevet genansat i sin stilling. En genansættelse som Louise Piester havde været medvirkende til gennemførelsen af.

Den 31. maj sprang der en mindre bombe i Landbrugsstyrelsen, da styrelsens direktør, Jette Pedersen, forlod sin stilling. En afsked der kom i forlængelse af, at Landbrugsstyrelsen tidligere i maj havde modtaget omfattende kritik fra Statsrevisorerne, fordi kontrollen med udbetalinger af EU-støttemidler til landmændene, de seneste 16 år var blevet vurderet som mangelfuld.

Afskeden med Jette Petersen kom på trods af, at vi ikke skal længere end et år tilbage i tiden, før hun blev genansat som direktør for Landbrugsstyrelsen. En genansættelse der skete på trods af, at hun blev tildelt en fratrædelsesgodtgørelse på 355.000 kroner, da der skete udløb af en såkaldt åremålskontrakt.

Læs også : Direktør genansat til statsministerløn efter kæmpe fratrædelsesgodtgørelse : Arbejdspladsen mener ikke den havde nogen indflydelse

Men da Jette Petersen blev genansat på trods af udbetaling af fratrædelsesgodtgørelsen, skete det med deltagelse fra hendes nu tidligere underordnede i Landbrugsstyrelsen, Louise Piester. Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos såvel styrelsen som Fødevareministeriet.

Deltagerne i det ansættelsesudvalg der genansatte Jette Petersen i stillingen som direktør for Landbrugsstyrelsen

 

Bonus bevilget af direktør i forlængelse samme måned som sin genansættelse

Således fremgår det af det udleverede materiale, at den daværende vicedirektør i Landbrugsstyrelsen, Louise Piester, var medlem af ansættelsesudvalget på fem, der genansatte Jette Petersen. Louise Piester er aktuelt konstitueret i stillingen som direktør for Landbrugsstyrelsen, efter afskeden med netop Jette Petersen. Det selv om at Louise Piester var blandt medarbejderne hos Landbrugsstyrelsen, der havde til ansvar at forestå udbetaling og kontrol af EU-støttemidler til danske landmænd – udbetalinger der altså har modtaget kraftig kritik fra Statsrevisorerne.

Læs også : Direktør fik 335.000 kroner i fratrædelsesgodtgørelse – hvorefter hun blev genansat til sin statsministerløn

En deltagelse i ansættelsesudvalget, der må anses for iøjnefaldende. Det skyldes først og fremmest at Jette Petersen i maj sidste år i tidsmæssig forlængelse af sin genansættelse, besluttede at tildele et såkaldt engangsvederlag til Louise Piester. En bonus oven i den almindelige løn på 90.000 kroner, som Louise Piester ifølge Landbrugsstyrelsen fik bevilget af Jette Petersen i forhold til arbejde udført i 2019.

Læs også : Presset økommune gav gyldne håndtryk i millionklassen efter skandalesager til direktører – og hævede skatten

En ekstraudbetaling der gjorde, at Louise Piester i 2020 havde en indtjening, direkte sammenlignelig med en menig ministers. Ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Landbrugsstyrelsen, havde Louise Piester i 2020, når der sker medtagelse af pensionsindbetalinger fra styrelsen og den ekstra bonus på 90.000 kroner, en samlet indtjening på 1.268.719 kroner.

Oplysning om genansættelsestidspunktet for Jette Petersen
Landbrugsstyrelsens oplysninger omkring tildelelsestidspunktet for bonussen til Louise Piester

Del artiklen her:
3 Comments

  1. Fede tider i det offentlige. Der findes desværre ikke kvalificerede mandlige ansøgere

  2. Kan der da ikke laves OFFENTLIGE interwievs i forbindelse med sådant svineri, så det kommer til ALLES viden ???
    HELE tiden de allerhøjest lønnede,der skal have mere! Resultatløn UDEN resultater!
    Der mangler virkelig en ildsjæl, der ikke laver andet end at bore i disse sager.
    Kunne man ikke finde en eller anden fond, der kunne/ville aflønne en sådan?

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*