Journalisthøjskolen betalte for kendisjournalists artikler i private medier

Del artiklen her:

Artiklerne blev indrykket i POV.International på trods af, at Danmarks Medie- og Journalisthøjskole ellers har egne medier.

Vi skal ikke mere end et par år tilbage, før Karen Bro var blandt Danmarks højest profilerede journalister. Det via sin position som chefredaktør på Ekstra Bladet, hvilket hun blandt andet brugte til at skabe sig en platform som kommunikator både i sin egen avis og eksempelvis i tv-udsendelser.

Karen Bro stoppede efteråret 2019 på Ekstra Bladet, for efterfølgende at blive en del af 5Media. Et netmedie opstartet af det, der blev beskrevet som en velhavende kvinde, der ønskede at sætte en feministisk dagsorden.

Læs også : Bruger million på kunst – mens eleverne forsvinder og lærerne fyres

Der gik dog kun få måneder, før Karen Bro forlod 5Media – for i stedet blandt andet at kaste sig over opgaver med eksempelvis Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, der typisk omtales DMJX, hvor hun dette forår afsluttede et projekt om MeToo indenfor mediebranchen. Det vel og mærke et projekt, som ikke kun indeholdt skatteyderbetalt arbejde for DMJX, men også for private medier.

Aftale indgået mellem DMJX og Karen Bro omkring MeToo-projekt

 

Tavshed fra DMJX og Karen Bro om gratis artikler til privat medie

Ifølge fremsendte aktindsigter fra DMJX til Journalista.dk, fik desuden private virksomheder gavn af projektet, der i alt medførte udgifter til skatteyderne på 250.000 kroner.

Læs også : Ingen smalle steder : Journalisthøjskolen betalte 242.500 kroner for kontroversiel reklamefilm

Således modtog det private medie POV.International gratis 10 artikler i forlængelse af Karen Bros MeToo-projekt, uanset at det var skatteyderne der betalte. Samtidig fremgik det kun meget begrænset af artiklerne, at der var tale om indhold, betalt af DMJX og dermed skatteyderne.

Læs også : Journalisthøjskolen valgte absolut dyreste løsning ved kontroversiel videofilm

På Journalista.dk har vi spurgt DMJX, hvorfor man på denne måde har været med til at finansiere den daglige drift af et privat medie – og hvorfor artiklerne eksempelvis i stedet ikke kunne blive offentliggjort i medier, som er knyttet til DMJX. Lige som vi også har spurgt Karen Bro, hvorfor det eksempelvis ikke fremgår direkte af alle artiklerne, at hun er blevet betalt af en uddannelsesinstitution for at skrive dem.

Ingen af parterne er dog vendt tilbage på vores henvendelser.

Beskrivelse af Karen Bros projekt med DMJX

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*