Bruger million på kunst – mens eleverne forsvinder og lærerne fyres

Del artiklen her:

Det blev en dyr oplevelse for skatteyderne, da man fra Journalisthøjskolens side fandt det nødvendigt at være med til at afholde udgifterne til en international kunstners værk.

juristkontoret

De seneste år har Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, der tidligere blot blev omtalt som Journalisthøjskolen, langt fra været et sted, som har kunnet melde om stor fremgang. Tvært i mod måtte man fx i 2016 sige farvel til en lang række medarbejdere, ligesom det i 2018 lød, at man så sig nødsaget til at lukke ned for hver fjerde plads på fotouddannelsen.

Det har dog ikke betydet, at Danmarks Medie- og Journalisthøjskole har skåret væsentligt ned på de udgifter, der relaterer sig til skolens drift. Tvært i mod rykkede dens jyske afdeling i år ind i en ny bygning i den centrale del af Aarhus, efter at have forladt den ellers legendariske såkaldte bunker i udkanten af Smilets By.

Læs også : Journalister med forkærlighed for hvide duge : Brugte for 48.000 kroner til én reception

Den slags byggerier er langt fra en billig oplevelse for skatteyderne, hvilket ikke kun skyldtes selve de nyopførte bygninger. Men eksempelvis også de kunstværker, som er placeret indenfor på uddannelsesinstitutionen, hvor fremtidens journalister uddannes.

Del af aftale indgået med kunstner og budget for lysinstallation

 

Millionindtjening for schweizisk kunstner – og lokale konsulenter

Ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Danmarks Medie- og Journalisthøjskole var det netop det der skete, da uddannelsesinstitutionen indgik en aftale med den schweiziske kunstner Pipilotti Rist. For selv om størstedelen af finansieringen til schweizerens værk kom fra eksempelvis fonde, var det alligevel skatteyderne, der i dén grad måtte have pungen op af lommen.

Læs også : Ingen smalle steder : Journalisthøjskolen betalte 242.500 kroner for kontroversiel reklamefilm

Således viser de fremsendte opgørelser fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, at de blev pålagt at betale 1 million kroner til lysinstallationen, som i alt endte med en samlet udgift på 10.7 millioner kroner.

Læs også : Journalisthøjskolen valgte absolut dyreste løsning ved kontroversiel videofilm

Langt størstedelen af beløbet gik til Pipilotti Rist, der i alt kunne se 1.030.000 euro gå ind på kontoen – svarende til 7.7 millioner kroner. Samtidig blev der i budgettet plads til en lang række givtige konsulentaftaler, som i stor grad gik til lokale leverandører.

Fakturaer fra eksterne leverandører

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Egentlig overflødigt. Vores museer bugner af kunst i magasinerne. Dem kan institutioner sagtens låne til indretning mod at det bliver forsvarligt ophængt mv. Men det kan selvfølgelig være, at DMJX er fyldt med entartet Kunst-smadrende aktivister. Så er en schweizisk kunster nok mere neutral. For dem, der bliver millionærer på skatteydernes regning, har vi som bekendt respekt for.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*