Statsministeriet lukker ned : Nægter at oplyse prisen på Mette Fs spinhær

Del artiklen her:

Selv om Statsministeriet tidligere har modtaget en sønderlemmende kritik fra Folketingets Ombudsmand, synes det langt fra at være noget, ministeriet ledet af Mette Frederiksen har taget til sig.

Det hører til sjældenhederne, at Folketingets Ombudsmand udtaler en så voldsom kritik af et ministerium i forhold til udlevering af aktindsigter, som tilfældet var dette forår. For her lød det nemlig fra Folketingets Ombudsmand, Niels Fenger, at det skulle være slut med Statsministeriets iøjnefaldende sagsbehandling.

Således bemærkede han i en udtalelse fra slutningen af april, at det ikke var unormalt, hvis aktindsigtsbegæringer havde ligget siden sommeren 2020. Eller fra det tidspunkt, hvor Mette Frederiksen overtog nøglerne til Statsministeriet fra forgængeren Lars Løkke Rasmussen.

Læs også : Pernille Skippers mand ansat hos Jeppe Kofod – hvorefter han steg over 110.000 kroner i årsløn

Ifølge Niels Fenger var udviklingen så bekymrende, at han ville holde et vågent øje med Statsministeriet :

– I lyset af blandt andet de aktuelle udfordringer har Ombudsmanden besluttet at følge udviklingen i Statsministeriets sagsbehandlingstider på aktindsigtsområdet og har bedt ministeriet om en ny status i oktober 2021.

 

Statsministeriets nye fremgangsmåde : End ikke kvitterer for modtagelsen af aktindsigtsbegæringer

Af pressemeddelelsen fra Folketingets Ombudsmand i forbindelse med udtalelsen fremgik samtidig, at overvågningen kom på trods af løfter om bod og bedring fra Statsministeriet :

– Ifølge Statsministeriet er det gået den rette vej med antallet af verserende sager i det første kvartal af 2021. Ministeriet peger dog samtidig på, at tallene indikerer, at antallet af aktindsigtsanmodninger til Statsministeriet fortsat stiger. Derfor har Statsministeriet foretaget nogle mere permanente personalemæssige tiltag for at styrke behandlingen af aktindsigtssagerne.

Læs også : Mette F og Magnus Heunicke mørklægger møder med Poul Nyrup – bagefter scorede hans organisation millioner på trods af manglende dokumentation for effekt

Men tilsyneladende kan Statsministeriet have fundet en måde at omgå tilsynet fra Folketingets Ombudsmand på, når det handler om sagsbehandlingstiden af aktindsigter. Det ved at ministeriet tilsyneladende er holdt op med at registrere, når der sker modtagelse af aktindsigtsbegæringer. Det kan lade sig gøre, fordi Statsministeriet i modsætning til en række andre ministerier, ikke automatisk fremsender en svarmail til dem, der henvender sig.

Læs også : Engell optræder gratis for Mette Frederiksens spinhær – med foredrag andre skal betale 20.000 kroner for

Blandt de begæringer som Statsministeriet på den måde har nægtet at modtage, er én fra Journalista.dk. Nemlig et spørgsmål om, hvad skatteyderne hvert år betaler til de mange ansatte, som har til opgave at stå for kommunikationen i det socialdemokratisk ledede ministerium.

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*