Mette F og Magnus Heunicke mørklægger møder med Poul Nyrup – bagefter scorede hans organisation millioner på trods af manglende dokumentation for effekt

Del artiklen her:

Mette Frederiksens regering har bevilget stadigt stigende millionbeløb til organisationen Headspace, der er ledet af partifællen Poul Nyrup Rasmussen. Men hvordan det er sket, må skatteyderne ikke få noget at vide om.

Selv om markedet kunne fremstå mættet, har specielt én i høj grad offentlig finansieret organisation med fokus på at hjælpe børn og unge, ekspanderet de seneste år. Det i skikkelse af Headspace, hvis alt overskyggende frontperson er tidligere statsminister, Poul Nyrup Rasmussen.

Et socialdemokratisk ikon, hvis organisations succes med faktisk at hjælpe børn og unge med deres problemer, dog henstår noget i det uvisse. Det skyldes at den som Journalista.dk tidligere har kunnet dokumenterer, har haft store problemer med at fremlægges egentlig dokumentation. Således har Headspace eksempelvis tidligere påstået, at den har hjulpet hver 20. indbygger i Aabenraa Kommune.

Læs også : Nyrups organisation sætter rekord : Påstår at have hjulpet 5% af indbyggerne i Aabenraa Kommune med psykiske, sociale og uddannelsesmæssige problemer

Samtidig har vores gennemgang vist, at det er en særdeles bekostelig affærer for skatteyderne, når Poul Nyrup Rasmussens organisation udfører, hvad der ofte kan sidestilles med egentligt psykologarbejde. Således kan selv kortvarige samtaler mellem frivillige medarbejdere uden formelle kvalifikationer, nemt koste skatteyderne over 13.000 kroner per gang.

Opslag på sociale medier fra Mette Frederiksen og Magnus Heunicke

 

Heunicke : Nyrup er mit politiske forbillede

Frem til at den nuværende socialdemokratiske regering kom til magten i 2019, var det reelt kun kommunerne, der for alvor støttede Poul Nyrup Rasmussens Headspace. Men efter at Mette Frederiksen har indtaget Statsministeriet, har der været anderledes adgang for organisation til de statslige offentlige kasser.

Læs også : Nyrup påstod hans organisation havde hjulpet 30.000 med at komme i uddannelse : Mange var dog allerede i fuld gang – og organisationen selv mener tallet er forkert

Det i forlængelse af møder, som Mette Frederiksen og Magnus Heunicke har holdt med både Poul Nyrup Rasmussen og ledende medarbejdere fra Headspace – og efterfølgende dokumenteret det på sociale medier.

Læs også : Nyrups organisation scorer kassen på projekt med minimal søgning : Tjener 13.400 kroner per samtale med udsatte børn og unge

Således lagde Magnus Heunicke et billede fra et møde med Poul Nyrup Rasmussen og en Headspace-medarbejder op på Twitter den 15. juni 2020, hvilket skete med teksten :

– Til lykke med fødselsdagen til min ungdoms politiske helt og en af vores helt store statsministre, Poul Nyrup. Jeg har besøg af ham netop i dag for at drøfte forebyggelse og bedre hjælp til vores psykisk sårbare unge. Pouls hjertesag, som jeg er stolt over at arbejde med.

Reklame for Headspace på toilet på københavnsk café

 

Ingen referater eller dagsordener for møderne med Nyrup og hans organisation

Men lige så glade Mette Frederiksen og Magnus Heunicke har været for at fortælle om deres møder med Poul Nyrup Rasmussen, lige så lille er lysten til at oplyse, hvad sammenkomsterne faktisk handlede om. Det fremgår af aktindsigtsbegæringer, som Journalista.dk har afsendt til både Statsministeriet og Sundhedsministeriet.

Læs også : Nyrups organisationer scorer millioner af skattekroner ved hjælp af rapport udarbejdet af ulønnede studerende – hvis konklusioner er tilbagevist af ministerium

Fra begge ministerier lyder det nemlig, at der hverken findes dagsordener eller referater fra møderne. Hvilket specielt i forhold til Poul Nyrup Rasmussen og Headspaces besøg hos Magnus Heunicke sommeren 2020 må anses for markant, fordi ministeren selv dokumenterede dets afholdelse – og via sit eget Twitter-opslag slog fast, at medarbejdere hos Headspace også deltog.

Læs også : Nyrups organisation popper op over alt i landet på skatteydernes regning – men mange af afdelingerne har minimal søgning

Det ligger dog fast, at kort efter at Poul Nyrup Rasmussen sammen med andre dele af Headspaces organisation mødtes med Mette Frederiksen og Magnus Heunicke, kom den på Finansloven. Således har Headspace på den konto sikret sig 5.1 millioner kroner i 2021, mens det i 2022, 2023 og 2024 bliver til henholdsvis 6.1 millioner kroner, 5.1 millioner kroner og 5.1 millioner kroner.

I høj grad indenfor Magnus Heunickes ministeriums arbejdsområde, da Headspace bliver vurderet til at være et sundhedstilbud.

Læs også : Nyrups fede finte : 17 kommuner betaler husleje og lønninger til hans projekt – plus millioner i kontante tilskud

Læs også : Danmarks dyreste terapi : Nyrups organisation scorer flere tusinde kroner per samtale med trængte unge – hvilket ofte udføres af frivillige

Læs også : Nyrups organisation scorer millioner af skattekroner – uden at kommuner kender ejerforholdene

Del artiklen her:
4 Comments

  1. RØDGRØD TIL ALLE TRÆNGENDE

    Endnu et eksempel på sammenspisthed når rød fløj sidder på pengekassen. Så er der penge nok i de offentlige kasser. Ingen sparekrav overhovedet.

    Hvor stor udlandsgæld har vi efterhånden? Corona har ikke været billig, med f. eks. en timeløn på 200kr til poderne.

  2. Vi har før set, hvordan der kommunikeres ud til vennerne på sociale medier, men det lovpligtige bogholderi i form af sagsbeskrivelser, afgørelser og journalisering mangler. Ikke engang grundloven kan de overholde. Den nuværende regering adskiller sig ved, at ministrene ser godt ud, mens de gør det. Gad vide, hvor længe, det kan blive ved.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*