Villy Søvndal vil have millionløn og ministerpension – samtidig

Region Syddanmarks pressefoto af Villy Søvndal (SF)
Del artiklen her:

Selv om Villy Søvndal langt fra synes klar til at gå på pension, modtager han alligevel år efter år ministerpension. Også op til og efter det forestående kommunalvalg, hvor han går efter at blive borgmester.

Uanset at han i en årrække dannede et fast parløb med Helle Thorning-Schmidt som ledere af den daværende opposition, blev karrieren som minister kort for Villy Søvndal. Således sad den stærkt venstreorienterede politiker kun på posten som udenrigsminister i omkring to år, hvilket skyldtes at han indtog Udenrigsministeret den 3. oktober 2011 og forlod det igen kort før jul i 2013.

Samtidig stoppede Søvndal i landspolitik, hvilket fulgte op på, at han i 2012 havde overladt posten som formand for Socialistisk Folkeparti til Annette Vilhelmsen. Men derved var det langt fra i politisk forstand slut for Villy Søvndal, der de seneste år har repræsenteret sit parti i Region Syddanmark.

Læs også : Rejselysten sygeplejeformand : På USA-rejse til 2.5 millioner kroner sammen med sin næstformand – og Villy Søvndal og andre politikere

På trods af at Søvndal efterhånden nærmer sig de 70 år, stiller han desuden op til det kommende kommunalvalg. Det i hjembyen Kolding, hvor han er sit partis bud på en ny borgmester.

 

Årlig biindtægt på 128.455 kroner fra ministertid

Lykkes det for Villy Søvndal at blive valgt til sin hjembys førstemand, vil det ikke kun være et bemærkelsesværdigt politisk comeback. Men også ét, som vil sikre den venstreorienterede politiker en ganske kapitalistisk løn.

Læs også : Borgmester stopper frivilligt : Alligevel millionær på sin fratrædelsesgodtgørelse

Det skyldes at borgmesteren i en by som Kolding, årligt modtager en aflønning på omkring 1.2 millioner kroner. Eller hvad der svarer til, hvad Villy Søvndal tjente, da han i sin tid var Udenrigsminister.

Men på trods af at Villy Søvndal langt fra har trukket sig tilbage fra arbejdsmarkedet, har han alligevel de seneste år modtaget ministerpension. Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Moderniseringsstyrelsen. Således oplyser styrelsen, at Villy Søvndal i 2020 på denne konto, modtog 128.455 kroner.

Læs også : 33 kommunalpolitikere til EM-fest – på din regning

Et beløb det må forventes, at han fortsat vil kræve udbetalt, selv hvis han skulle blive borgmester i Kolding efter novembervalget.

 

Forud for artiklens offentliggørelse blev såvel Villy Søvndal som SFs Presservice kontaktet flere gange, uden at de ønskede at kommentere på indholdet. Først efter offentliggørelsen er de vendt tilbage med oplysninger om at de mener, at Villy Søvndals ministerpension vil skulle modregnes i en eventuel borgmesterløn. Moderningsstyrelsen er blevet kontaktet for at afklare spørgsmålet, hvorfor der kan komme justeringer til indholdet.

Del artiklen her:
12 Comments

 1. det klæder ikke SFére at være grådige, det stinker afsindigt, fy- fy- skamme, hvordan kan du se dig selv i spejlet.

 2. SillyVilly = Et rigtig socialistisk pampersvin, føj for s…. .
  Det gælder bare om at rage til sig mens tid er.
  Hvad har han nogensinde gjort for Danmark & Danskerne? NUL & en skid!
  Dybt utroværdig & inkompetent. Håber de har gennemskuet ham over i Kolding.
  Minder meget om A.Boelt og Lykketoft!
  Stem NB! SIAD!
  P.

  • jo jo da ,fjolset har da ydet en indsats for danmark ,han var jo en yderst kompetent udenrigsminister,,I bewonder him for sin einsats,,,ironi forekommer

 3. Villy Søvndal fy for satan. Borgmester i Kolding? Er glad for jeg er fraflyttet kommunen. Kolding er ikke en attraktiv by længere. Villy vil ikke gøre det bedre, men skumme fløden mens han stadig har muligheden.

 4. Villy Søvndal er næsten en lige så stor pamper som Bent Hansen (tidligere formand for Region Midt).
  Hvad er det han har at byde ind med som andre ikke kan gøre bedre???
  Jeg håber ikke de er så dumme i Kolding at de stemmer på ham.

 5. Willy og Eva er patetiske i kampen for at genvinde deres politisk magt, håber vælgerne giver dem en begmand.

 6. En rigtig folke-socialist = at stjæle fra dem der har mindst allerede!
  Puha, SillYWilly, “you suck”!
  Nej, det har ikke noget med dine sokker at gøre.

  Stem NB! SIAD
  P.

 7. ….hvis Villy Søvndal er Koldings bedste bud på en visionær borgmester, så ser det godt nok skidt ud for byens udvikling. Magen til forstøvet betonsocialist skal man lede længe efter.

 8. Villy, nu går du ned på arbejdsformidlingen og får et ARBEJDE så du kan bidrage til samfundet. Slut med at være offentligt forsørgelse.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*