Rundhåndet Mette Frederiksen : 700.000 kroner i snit i årsløn til de ansatte i Statsministeriet

Del artiklen her:

Samtidig med at de private virksomheder under coronakrisen kæmper for livet og deres ansatte for deres jobs, fortsætter lønningerne himmelflugten hos Statsministeriet under Mette Frederiksens ledelse.

Siden Mette Frederiksen sensommeren 2019 rykkede ind i Statsministeriet, har det i dén grad kunnet mærkes på regningen, skatteyderne er blevet pålagt at betale til de ansattes lønninger. Det skyldes ikke kun, at hun har oprettet nye stillinger som eksempelvis stabschef, hvis løn inklusiv pensionsindbetalinger nærmer sig de 1.4 millioner kroner om året, men også højt betalte spindoktorer og taleskrivere. Forhold der er med til at gøre, at det i sig selv koster skatteyderne 6.5 millioner kroner om året, for at denne gruppe af politiske medarbejdere kan blive aflønnet.

Læs også : Rejsepamper forgyldes af Mette Frederiksen : Får årsløn på 1.363.150 kroner

De mange nyansættelser kan også ses ved, at gennemsnitsaflønningen af medarbejderne hos Statsministeriet siden 2019 har fået et nøk op ad. Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i antallet af årsværk, Statsministeriet anvendte i 2020. Ved at opgøre antallet af medarbejdere i årsværk, opnås muligheden for at kunne inddrage de embedsmænd, som ikke i 2020 var ansat på fuld tid i Mette Frederiksens ministerium.

Statsministeriets opgørelse over antallet af medarbejdere og samlede lønudbetalinger i 2020

 

Departementschef med aflønning langt over forventet – allerede i sit første ansættelsesår

Af de udleverede opgørelser fremgår, at Statsministeriet i 2020 gjorde brug af 94.8 årsværk. Ifølge ministeriets oplysninger, blev disse aflønnet med i alt 66.026.234 kroner. Eller hvad der svarer til, at Statsministeriets ansatte i 2020 havde en gennemsnitsløn på 696.479 kroner, når der sker medregning af arbejdsgiverens pensionsindbetalinger.

Læs også : Mette Frederiksen forfremmer ministers højgravide kæreste – og giver hende årsløn på 1.264.172 kroner

Det er dog ikke kun udbetalingerne til Mette Frederiksens stabschef, spindoktorer og taleskrivere, der trækker op i gennemsnittet. Det samme gør lønningerne, som i 2020 blev udbetalt til Statsministeriets administrative ledelse. Det gør sig eksempelvis gældende for departementschefen Barbara Bertelsen, som ved sin tiltræden i jobbet i midten af januar 2020, havde sikret sig en årsløn på 2.417.947 kroner.

Læs også : Mette Frederiksens taleskriver tjener 900.000 kroner om året – og blev ansat uden jobopslag

Allerede i sit første ansættelsesår gik Barbara Bertelsen dog væsentligt over forventningerne fra Statsministeriet, da hendes 2020-løn endte med at stå skatteyderne i 2.564.952 kroner. Eller hvad der næsten svarer til en million mere end den næst bedst lønnede medarbejder i ministeriet, hvilket drejede sig om den såkaldte departementsråd, Christian Sortsøe Liebing.

Aflønningen i 2020 af Statsministeriets ledende medarbejdere

Del artiklen her:
2 Comments

 1. Penge er ikke noget problem i et socialistisk samfund, så længe kapitalismen betaler via skattekroner.

  Mon hun med de høje lønninger garderer sig mod whistleblowere?

 2. Majoriteten af “die dumme dänen” er glade for lidt velfærdsdope, så gør det ikke så meget at Mette FUSK & papegøjerne fylder dem med løgn.
  Konstant propaganda og manipulation, det er hvad styret spyr ud over Danmark.

  “Die dumme dänen” ææææælllsker at betale verdenens højeste skatter & afgifter.
  OG, at de selvsamme idioter/ befolkning er ved at blive udskiftet, har de ikke opdaget, for det står ikke på FB og de kommunistiske stats-støttede MSM.
  Hvornår mon de rigtigt frie danskere har fået nok?
  Stem NB! SIAD!
  P.
  ps: Michael Bjerre og Samuel Raklin, prøv en enkelt gang bare, at forholde jer til virkeligheden.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*