Magnus Heunickes spindoktor scorer kæmpe bonus – oven i sin millionløn

Sundhedsministeriets pressefoto af Magnus Heunicke taget af Lars Bertelsen
Del artiklen her:

Samtidig med at sundhedsminister Magnus Heunicke er en udtalt forkæmper for at bekæmpe uligheden, har hans spindoktor modtaget en stor bonus.

En af sundhedsminister Magnus Heunickes mærkesager er kampen mod den sociale ulighed, hvilket han blandt andet gjorde opmærksom på vinteren 2020. Her skrev han ifølge Cancer.dk blandt andet i et brev til Alliancen mod Social Ulighed i Sundhed, at han bakkede fuldt op om kampen for større lighed i sundhedsvæsenet.

Men mens socialdemokraten med den ene hånd kæmper for større lighed, uddeler ministeriet han leder, med den anden hånd iøjnefaldende bonusser. Det blandt andet til Rasmus Jønsson, der har rang af såkaldt særlig rådgiver.

Læs også : 33 kommunalpolitikere til EM-fest – på din regning

Et job der dog typisk omtales som spindoktor, fordi en af medarbejderens opgaver er at sørge for, at ministeren gør sig bedst muligt i medierne. Hvilket også er en af årsagerne til, at spindoktorerne udpeges personligt af ministeren.

Sundhedsministeriets oplysninger om lønudbetalinger for Rasmus Jønsson

 

Ekstra bonus oven i løn på 1.2 millioner kroner

Sundhedsminister Magnus Heunickes valg af spindoktor er Rasmus Jønsson, der må siges at have været vidt omkring i det politiske landskab i forhold til karrieren som spindoktor. I slutningen af 00erne var det således ham, der havde denne post for Ny Alliance – partiet der blev stiftet af Naser Khader og Anders Samuelsen fra Det Radikale Venstre samt Gitte Seeberg fra De Konservative.

Læs også : Rejselysten sygeplejeformand : På USA-rejse til 2.5 millioner kroner sammen med sin næstformand – og Villy Søvndal og andre politikere

Siden 2019 har Jønsson, der også har en fortid som selvstændig kommunikationskonsulent og ekstern lektor på Roskilde Universitets Center, været Magnus Heunickes spindoktor, hvilket ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk hos har været en ganske fornuftig forretning.

Således havde han i 2020 en samlet indtægt på 1.191.526 kroner.

Læs også : Borgmester stopper frivilligt : Alligevel millionær på sin fratrædelsesgodtgørelse

Men derved stopper den dog ikke for sundhedsministerens spindoktor i 2021, da han oven i sin almindelige løn, har fået udbetalt et såkaldt engangsvederlag på 75.000 kroner. Et beløb der typisk gives for en ekstraordinær indsats i det forudgående år, ligesom praksis også er, at det er embedsmandens direkte overordnede, der bevilger denne ekstra bonus.

Hvilket i Rasmus Jønsson tilfælde, vil sige Magnus Heunicke.

 

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*