Midaldrende kvindelig TV2-stjerne i forhold med praktikanter og elever – mandlige kollegaer fyret for det samme

Del artiklen her:

For snart et år siden afsluttede TV2 en meget omtalt advokatundersøgelse rettet mod Jes Dorph-Petersen og Jens Gaardbo, som på den baggrund begge mistede deres jobs. Men samtidig har mindst én særdeles fremtrædende kvindelig TV2-vært været i flere forhold, som er direkte sammenlignelige med, hvad der kostede hendes mandlige kollegaer deres stillinger.

Indenfor tv-verdenen var det helt store samtaleemne vinteren 2020/2021 advokatundersøgelsen, der kostede Jes Dorph-Petersen og Jens Gaardbo stillingerne som studieværter på TV2. Det efter at advokatundersøgelsen fastslog, at de begge havde haft forhold til en yngre kvindelig kollega. Det blev af den statslige tv-station anset for ikke kun at være upassende. Men også så problematisk, at de ikke længere kunne optræde som studieværter – selv om sagerne havde næsten 20 år på bagen.

Læs også : Sladderen om Lindes krænker kan have ramt de forkerte

Jes Dorph-Petersen var den af de to, der mest udtalt gik til modangreb. Således skrev han i begyndelsen af januar i år blandt andet i et Facebook-opslag, at han anså advokatundersøgelsen for at have været en skueproces :

– Sagsforløbet og konklusionen ryster og skuffer mig voldsomt. Jeg har siden midten af november været igennem en uværdig, ensidig og uretfærdig proces, hvor TV 2 og advokatfirmaet bag undersøgelsen efter min opfattelse fra starten har betragtet mig som skyldig og derfor dømt mig på forhånd.

 

Forhold til langt yngre og lavt placerede mandlige kollegaer – på Kvægtorvet

Journalista.dk kan nu efter omfattende research i og omkring TV2 afsløre, at mindst en kvindelig studievært på samme måde har haft forhold til langt yngre mænd.

Læs også : Kulturministeriet gav ulovlig ordrer til DR og TV2 – men kan ikke finde nogle dokumenter om den

Og nu taler vi ikke om noget, der foregik for tyve år siden. Den kvindelige, midaldrende studievært havde forhold til eksempelvis en langt yngre mand, der på det tidspunkt var var praktikant på TV2 og først påbegyndte sin ansættelse på TV2 i midten af 10erne.

Aldersforskellen ved studieværtens andet forhold var også markant, dan blot indenfor de seneste par år har afsluttet sin uddannelse. Han er stadig tilknyttet TV2, dog kun via en løs ansættelsesform.

Forhold der efter Journalista.dks oplysninger, blandt andet skulle have fundet sted på Kvægtorvet i Odense. Det i værelser specielt indrettet til studieværter på TV2, hvor de eksempelvis kan overnatte, hvis de til dagligt bor i København.

Læs også : Faktatjek : TV2-direktør ville først stoppe Rasmus Paludan med lovgivning der ikke fandtes – vil nu bruge bestemmelser om anonyme udtalelser

I begge tilfælde taler vi også om den hierarkiske forskel, der om noget var selve temaet i de MeToo-sager, der gennem det seneste års tid har fældet fremtrædende mandlige studieværter.

 

Tavshed fra alle implicerede parter – på trods af Snapchat-besked

En af de to mænd i forhold med den kvindelige TV2-vært dokumenterede endda forholdet, da han rundsendte en Snapchat-besked. Her optrådte såvel han, som den kendte og langt ældre kvindelige TV2-vært.

Læs også : TV2-stjerne scorede kassen på Folkemødet : Københavns Kommune betalte 20.000 kroner for 45 minutters optræden – og 10 minutters telefonsamtale

De to yngre mænd har ikke ønsket at kommentere Journalista’s oplysninger – men de har ej heller benægtet indholdet. Studieværten har heller ingen kommentarer, men hun oplyser alene, at dele af de stillede spørgsmål, indeholder forkerte oplysninger.

Journalista.dk har dermed ikke alene navnene på alle implicerede, men vi har også gennem en omfattende rundringning kunnet konstatere, at der på både TV2 og andre steder i mediemiljøet er kendskab til relationerne.

Læs også : Kommune købte hundedyrt måleudstyr – for at blive vist i pollentallene på TV2

Journalista.dk har derfor ad to omgange kontaktet TV2s kommunikationsafdeling, som på det mere formelle niveau oplyser, at TV2 ikke skelner mellem, om der er tale om forhold mellem mandlige studieværter og lavere placerede kvindelige TV2-ansatte, eller om det er en kvindelig studievært, der er væsentligt ældre end lavere placerede mandlige medarbejdere på statsmediet :

– Det skal understreges, at det selvsagt ikke ved den vurdering, der er foretaget, har haft nogen som helst betydning, om det er kvindelige eller mandlige medarbejdere, der har foretaget indberetning, ligesom det selvsagt heller ikke har haft betydning, om den person, der er blevet indberettet om, var en mand eller en kvinde. Det afgørende for vurderingen har således alene været, om det med den fornødne sikkerhed kunne lægges til grund, at der var udøvet en krænkende adfærd.

Læs også : Kommune betalte 4.000 kroner i minuttet for TV2-promovering

Men denne formelle erklæring oplyser TV2 dermed kun, at man ikke skelner til kønnet ved eventuelle indberetninger. Men Tv2 oplyser ikke, om den kvindelige studievært rent faktisk har været indberettet i virksomhedens advokatundersøgelse sidste efterår.

TV2 er derfor efterfølgende blevet tilbudt navnene på såvel den kvindelige studievært som på de to væsentligt yngre mænd. Dette tilbud har TV2 ikke svaret på.

 

Statsmedie har tidligere ikke tøvet ét sekund – ved mænd

Det er ikke unaturligt, at en virksomhed som TV2 undlader at kommunikere personalesager. Omvendt har TV2 om nogen været frontkæmper i MeToo-relaterede sager, hvor direktør Anne Stig Christensen ikke har tøvet et sekund med i fuld offentlighed at afskedige fremtrædende mandlige medarbejdere ud med tyve års forsinkelse.

Læs også : Universitet og kommune påstod at ville blive sagsøgt af Obama – men det var rent bluff

I lyset af dette efterlyser Journalista.dk fortsat svar på, om TV2 er bekendt med den kvindelige studieværts forhold til to yngre og hierarkisk langt lavere placerede mænd.

Vi er fortsat klar til at levere navnene, således at TV2 kan fortsætte det målrettede opgør med sexisme på arbejdspladsen.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*