Folketingets retsudvalg fyrede den af i Grøften : Tog bagefter på bodega – og ville have skatteyderne til også at betale for det

Del artiklen her:

Det blev en dyr oplevelse for skatteyderne, da medlemmerne af Folketingets Retsudvalg suppleret af ledende embedsmænd, lagde vejen forbi først Grøften i Tivoli og bagefter en nærliggende bodega.

Det årlige sommermøde mellem medlemmerne af Folketingets Retsudvalg og ledende embedsmænd fra blandt andet Justitsministeriet, kunne måske lyde som en kedelig sammenkomst med fokus på Retsplejeloven og bud på retsvæsenets fremtidige udvikling. Men som det fremgår af aktindsigter Journalista.dk har fået adgang til, gør politikerne og embedsmændene til disse sociale sammenkomster ikke kun gerne brug af en af Danmarks mest kendte restauranter – men lægger også bagefter vejen omkring en bodega.

Det var tilfældet ved Retsudvalgets sommermiddag i 2017, hvis bilag først er fremkommet nu. Det efter et særdeles langtrukkent forløb med Justitsministeriets embedsmænd. Således oplyste de først, at det fremstod nærmest uoverskueligt overhovedet at finde kvitteringerne frem. For efterfølgende kun at ville udlevere de 2017-bilag, der relaterer sig til Barbara Bertelsens repræsentationsudgifter.

Læs også : Snapsefesten fortsætter i Guldborgsund – som nægter at fortælle hvem der deltog i festlighederne

På daværende tidspunkt var hun departementschef i Justitsministeriet, hvilket ændrede sig i begyndelsen af 2020. Her skiftede topjuristen til Statsministeriet, for at indtage samme stilling under ledelse af statsminister Mette Frederiksen.

Bilag og udgiftsoversigt over Retsudvalgets besøg i Tivoli og på Axelborg Bodega

 

Embedsmand i Justitsministeriet : Det må de selv betale for

Som Journalista.dk kunne afslører i går, lød den gennemsnitlige kuvertpris til sommermiddagen i Grøften på 1.350 kroner, hvilket blandt andet skyldtes et stort indtag af øl og cava. Et beløb som af en ledende embedsmand hos Justitsministeriet, blev vurderet til at ligge over beløbsgrænsen for repræsentative middage.

Læs også : Snapsen flyder igen på Køge Havn : Borgmester og viceborgmester førte an ved våd julefrokost

Men derved stoppede kritikken fra Justitsministeriets driftsøkonomichef ikke, for i den interne email til en kollega som Journalista.dk har fået aktindsigt i, fremgår nemlig at han satte hælene i overfor et besøg på Axelborg Bodega. Her fortsatte festlighederne nemlig for ikke navngivne embedsmænd hos Justitsministeriet, efter at de havde forladt Grøften i Tivoli.

Læs også : FernetBranca, Jägermeister, guldøl, cognac og snaps : Festlige og våde møder hos skatteyderfinansieret affaldsselskab

På bodegaen blev der sidst på aftenen indtaget forskellige former for alkohol, hvilket fik driftsøkonomichefen til i en email til en kollega, at sige stop. Således skrev han, at drikkevarerne på bodegaen var nogle, som deltagerne måtte betale af egen lomme :

– Som jeg ser regningen er der givet velkomstdrink, øl og snaps der svarer til mere end de regler (som endnu ikke er godkendt), som vi læner os op ad. Så vi mener ikke, at den ekstra omgang på Axelborg Bodega kan betales af JM (Justitsministeriet, red.), men må stå for egen regning.

Diskussion om betaling for drikkevarer på Axelborg Bodega mv.

Del artiklen her:
1 Comment

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*