Skandaleramt socialdemokrat tabte valget – men scorer over en million kroner i fratrædelsesgodtgørelse fra fattig kommune

Naturtopmødets pressefoto af Arne Boelt (S)
Del artiklen her:

Selv om de nordjyske vælgere fravalgte Arne Boelt, kan socialdemokraten alligevel forlade borgmesterposten i Hjørring som en holden mand.

Efter 12 år som borgmester i Hjørring Kommune, var det slut fra årsskiftet for Arne Boelt. Det efter at socialdemokraten noget overraskende tabte efterårets kommunalvalg til sin udfordrer fra Venstre, der var i stand til at danne en koalition på tværs af en række partier, for på den måde at sikre sig borgmesterkæden.

Afskeden med Arne Boelt kom efter, at han de seneste år har trukket iøjnefaldende overskrifter. Det blandt andet i forbindelse med de afsløringer, som Journalista.dk har kunnet bringe om pengeforbruget i den nordjyske kommune. Eksempelvis da en stor delegation emd Boelt i spidsen, tog på en studietur til USA, der endte med at koste skatteyderne omkring 300.000 kroner. Men også da han blev involveret i en retssag, som omhandlede spørgsmålet om, hvorvidt der var blevet smurt afføring på hans dørhåndtag af en københavnsk advokat.

Læs også : Socialdemokratisk borgmester førte an i løjerne : Hjørring brugte 300.000 kroner på USA-rejse

Udgifterne til studierejsen må anses for markant, fordi Hjørring Kommune under Arne Boelts ledelse igen og igen har påstået, at den har haft meget store problemer med at få de økonomiske ender til at mødes. Så store at Arne Boelt løbende har været en meget stor fortaler for, at skatten skulle stige i den lille nordjyske kommune.

 

Får 1.1 million kroner med sig ud af døren

Problemerne var så udtalte, at Arne Boelt tidligere har truet med, at han ikke ville stille op til efterårets kommunalvalg, hvis ikke det blev muligt at hæve skatten. En trussel der indirekte kunne siges at blive indfriet af Hjørrings vælgere, da de i efteråret i stedet foretrak Søren Smalbro som borgmester.

Læs også : Hjørrings borgmester fyrede den af på ikonisk restaurant i Boston : Gav 12.000 kroner i drikkepenge – efter middag i privat værelse

Men på trods af at være blevet fravalgt at vælgerne, kommer Arne Boelt, der inden den politiske karriere tog fart arbejdede som Falck-redder, dog ikke at forlade borgmesterstolen tomhændet. Således oplyser kommunen i en email til Journalista.dk, at han i alt modtager et eftervederlag på 1.087.200 kroner.

Læs også : Foto med stjernerne, sportsmuseum og kæmpebus : Hjørrings borgmester brugte 15.000 kroner på basket-ball-kamp

Halvdelen kom til udbetaling den 1. januar, således at han her før skat, kunne se 543.604 kroner tikke ind på lønkontoen. De resterende 543.604 falder i seks rater, så han modtager dem i februar, marts, april, juni og juli i år.

Del artiklen her:
2 Comments

  1. Det er fandme svinsk og decideret usmageligt at han skal have lov til at få alle de penge som der fint kunne have været brugt på sådan noget som bedre hjemmepleje hjælp eller forbedringer af alle de endelige cykelstier der er i den her møg kommune/nej kommune

  2. Super FINT at hans(pamper-svinet´s) trussel blev effektueret, ikke af ham selv, men Hjørrings Borgere. Stort Til Lykke.
    Stem NB! SIAD!
    P.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*