Skandaleramt borgmester i retten – igen : Skal forklare sig i sag om afføring på dørhåndtaget til hans privatbolig

Hjørring Kommunes pressefoto af borgmester Arne Boelt (A)
Del artiklen her:

I dag skal Hjørrings borgmester Arne Boelt i retten. Det i forbindelse med en injuriesag om udtalelser, som han fremkom med i forlængelse af kommunalvalget i 2017.

Arne Boelt Hjørring Kommune

Det er sjældent, at borgmestre bliver stævnet og således tvinges til at møde op i retten for at forklare sig. Men det er tilfældet i dag for Hjørrings borgmester Arne Boelt, som er blevet stævnet af juristen Trine Ødemotland for injurier. Det efter at Arne Boelt ifølge Trine Ødemotland under valgnatten efter det seneste kommunalvalg, skulle have beskyldt hende for at have placeret afføring på håndtaget til hans privatbolig.

Læs også : Politiet afviser borgmester : Var ikke – som påstået – udsat for trusler

Arne Boelt er dog langt fra en traditionel borgmester, da Journalista.dk blandt andet tidligere har kunnet afsløre, at socialdemokraten var en fremtrædende del af en delegation fra den nordjyske kommune, der i 2015 besøgte Boston i USA. En tur der endte med at stå skatteyderne i omkring 300.000 kroner, hvilket blandt andet skyldtes store udbetalinger af drikkepenge efter en middag og et dyrt besøg hos det legendariske basketball-hold Boston Celtics.

På samme måde som Journalista.dk også tidligere har kunnet dokumentere, at Arne Boelt har fået afvist en politianmeldelse indgivet mod Trine Ødemotland. Det efter at Nordjyllands Politi ikke fandt det bevist, at borgmesteren skulle være blevet truet af modparten i dagens retssag.

 

Før ankesag : Hjørring Kommune tager let på opgaven

Dagens sag ved Østre Landsret er en ankesag, som i første omgang blev behandlet ved Københavns Byret og først og fremmest omhandlede, hvorvidt Arne Boelt havde beskyldt Trine Ødemotland for at have smurt afføring på dørhåndtaget til borgmesterens privatbolig. Det i forlængelse af en konfrontation, som Arne Boelt og Trine Ødemotland havde, da hun som advokat førte en sag på vegne af en klient i Hjørring Kommune.

Læs også : Borgmester gav 12.000 kroner i drikkepenge på ikonisk amerikansk restaurant – nu nægter kommunen at udlevere hans udgiftsbilag

Men selv om Trine Ødemotland tabte i Københavns Byret, mener hun alligevel at det er værd at anke sagen til Østre Landsret :

– Jeg har valgt at anke sagen, da jeg skal udtømme de nationale muligheder før jeg kan indbringe sagen for de internationale domstole.

Overfor Journalista.dk fortæller Trine Ødemotland samtidig, at hun vil angribe Københavns Byrets juridiske vurderinger i ankeinstansen :

– I Københavns Byret fremkom Arne Boelt og advokat Anker Laden-Andersen med oplysninger, som jeg modbeviser overfor Østre Landsret. Samtidig vil jeg gøre gældende, at Københavns Byret har misforstået nogle domme fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, som Danmark er forpligtet til at overholde.

Læs også : Hjørrings borgmester fyrede den af på ikonisk restaurant i Boston : Gav 12.000 kroner i drikkepenge – efter middag i privat værelse

Ifølge Trine Ødemotland er der tale om en sag, som Hjørring Kommune tager overraskende let på :

Hvis man spørger Hjørring Kommunes kommunaldirektør, Tommy Christiansen, har jeg allerede tabt på forhånd. I hvert fald har han oplyst nordjyske medier om domsresultatet fra Østre Landsret, allerede før sagen har været hovedforhandlet. Og det er jo ærgerligt at måtte læse sådanne udtalelser under en verserende retssag.

Arne Boelt er ikke vendt tilbage på Journalista.dks henvendelser.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*