Kommunal havn købte rådgivning for en million kroner hos bestyrelsesformandens advokatfirma – uden at indhente tilbud fra andre

Del artiklen her:

Ordrene har nærmest stået i kø på Hirtshals Havn for Advokatfirmaet HjulmandKaptain, hvis partner Anker Laden-Andersen er bestyrelsesformand for samme kommunale havn.

Hirtshals Havn Advokatfirmaet HjulmandKaptain Anker Laden-Andersen

949.095 kroner.

Så meget har Advokatfirmaet HjulmandKaptain det seneste år kunnet udfakturere til den kommunale Hirtshals Havn, efter at det nordjyske advokatfirma blandt andet har bistået havnefolkene med at gennemgå juridiske forhold omkring salg af en isskulptur.

Den helt store post på den kommunale havns budget i forhold til advokatydelser har dog været den rådgivning, som HjulmandKaptain har ydet omkring opstillingen af fire vindmøller tæt på kajen i den nordjyske havn. Hvilket var en rådgivning, som HjulmandKaptain ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Hirtshals Havn, i alt modtog 410.750 kroner for.

Med så store ordrer til det samme advokatfirma indenfor en begrænset tidsperiode, skulle man måske umiddelbart tro, at Hirtshals Havn havde brugt tid på at indhente alternative tilbud fra andre advokatfirmaet – det for på den måde at finde frem til, om prisen opkrævet af HjulmandKaptain var den reelle markedspris.

Læs også : Bestyrelsesformandens cash cow : Kommunal havn betaler hans advokatfirma over 400.000 kroner for at rådgive om fire vindmøller

Specielt i en situation hvor bestyrelsesformanden for Hirtshals Havn, Anker Laden-Andersen, samtidig er partner hos HjulmandKaptain.

Fakturaer afsendt af Advokatfirmaet HjulmandKaptain til Hirtshals Havn

 

To fakturaer om måneden i et år

Men som det fremgår af et svar fra havnens administrerende direktør, Jens Kirketerp Jensen, så fik ikke andre advokatfirmaet end bestyrelsesformandens, mulighed for at byde ind på de mange og dyre opgaver :

– Som besvarelse af e-mail af den 5. september 2019, kan oplyses, at de konkret forespurgte dokumentet er ikke-eksisterende.

Læs også : Millionlønninger og kæmpe fødselsdagsreceptioner : Høj bølgegang hos Hirtshals Havn

Indenfor et år i perioden 2018-2019 har det drejet sig om 23 fakturaer, som Advokatfirmaet HjulmandKaptain har kunnet fremsende til Hirtshals Havn. Det for en lang række forskellige opgaver, som ikke kun har omhandlet rådgivning omkring isskulpturer og vindmøller, men eksempelvis også oplægning af fartøjer, køb af en lodsbåd, Persondataforordningen og vandafgift i forbindelse med landindvending.

Læs også : Advokat er bestyrelsesformand for lille kommunal havn – som brugte 949.095 kroner på ét år hos hos hans advokatfirma

Alt sammen opgaver som kun bestyrelsesformandens advokatfirma fik mulighed for at byde ind på.

Fakturaer afsendt af Advokatfirmaet HjulmandKaptain til Hirtshals Havn

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*