Dronningen af lønforhøjelser : Barbara Bertelsen får hvert år mærkelige lønstigninger – og konsekvent kæmpe bonusser oven i sin millionløn

Justitsministeriets pressefoto af Barbara Bertelsen
Del artiklen her:

Hvad departementschefen aktuelt tjener er dog et åbent spørgsmål, da Statsministeriet på det nærmeste lægger hindringer i vejen for, at offentligheden kan få adgang til oplysningerne.

Forud for det seneste Folketingsvalg i 2019 var et af kravene fra den daværende socialdemokratiske opposition, at der skulle være størst mulig åbenhed i den offentlige forvaltning. Men bedømt på måden Statsministeriet er blevet ledet efter Mette Frederiksen overtog nøglerne fra forgængeren Lars Løkke Rasmussen forrige sommer, synes der alene at have været tale om valgflæsk.

Det kan blandt andet ses ud af det iøjnefaldende forløb, som Journalista.dk og en række andre medier de seneste måneder har været igennem med det socialdemokratisk ledede ministerium. For ved begæringer om aktindsigt, bliver man mødt med, hvad der må anses for at være en meget påfaldende langsommelige sagsbehandling.

Læs også : To fuldmægtige blokerer for adgangen til oplysninger om Mette F : Har afsendt den 8. enslydende udsættelse – i samme lille sag

Typisk sker det ved, at de to fuldmægtige Rune Werner og Karen Sofie Hove igen og igen udsætter besvarelserne med enslydende skrivelser. Som Journalista.dk tidligere har beskrevet, har de i den samme lille sag, sendt 8 enslydende udsættelsesskriver – uden at angive en nærmere årsag til hvorfor, at de igen og igen ikke kan overholde fristerne.

Justitsministeriets oplysninger om Barbara Bertelsens lønforhold

 

Nægtede i første omgang at have modtaget aktindsigt om Barbara Bertelsens løn

Aktuelt synes Statsministeriet at have syltet en besvarelse overfor Journalista.dk i forhold til, hvad departementschef Barbara Bertelsen aktuelt tjener.

Læs også : Mette Frederiksen giver sin foretrukne it-rådgiver årsløn på 2.4 millioner kroner – og holder lønforhøjelser og bonusser skjult

Således måtte der flere rykkere til, før Statsministeriet overhovedet ville registrere en begæring afsendt i slutningen af sommeren. Efterfølgende oplyste Karen Sofie Hove i en email, at en fejl havde medført manglende registrering i Statsministeriets system, men at fremsendelse kunne forventes indenfor få dage. Et løfte der dog ikke blev holdt, da Karen Sofie Hove på vegne af Statsministeriet efterfølgende har fremsendt en noget nær endeløs række af identiske udsættelsesskrivelser.

Læs også : Statsministeriet fortsætter mørklægningen af Mette Fs udgifter – nu får Justitsministeriet skylden

Spørgsmålet omkring Barbara Bertelsens aflønning er interessant på baggrund af, hvad hun modtog under sin tid i Justitsministeriet, hvor hun også havde rang af departementschef. For som det fremgår af aktindsigter fra Justitsministeriet, som Journalista.dk har fået adgang til, havde Barbara Bertelsen under sin tid hos Justitsministeriet lønforhold, der må anses for iøjnefaldende.

 

Faste bonusser og lønstigninger – uden nærmere forklaringer

Således viser de fremsendte opgørelser, at hun i 2016 modtog en fast årsløn på 1.698.878 kroner. Hertil kom pensionsindbetalinger fra Justitsministeriet, så den juristuddannede bureaukrat havde en samlet årlig indtjening på lige omkring 2 millioner kroner. Oven i kom dette år en bonus på 105.000 kroner, hvorved hun reelt nåede op i nærheden af en aflønning, der er den dobbelte af, hvad menige ministre tjener.

Læs også : Magnus Heunickes spindoktor scorer kæmpe bonus – oven i sin millionløn

Et af de iøjnefaldende forhold omkring Barbara Bertelsens lønforhold hos Justitsministeriet, hvor hun i en periode arbejdede for Mette Frederiksen under socialdemokratens tid som justitsminister, er, at et af hendes personlige tillæg konsekvent er steget år efter år. I perioden mellem 2016 og 2020 drejer det samlet om 59.778 kroner, som den nuværende departementschef i Statsministeriet disse år sikrede sig ekstra i lønposen.

Læs også : Borgmester stopper frivilligt : Alligevel millionær på sin fratrædelsesgodtgørelse

Samtidig må det anses for iøjnefaldende, at Barbara Bertelsen de seneste 5 år konsekvent har sikret sig bonussen på 105.000 kroner. Justitsministeriet har ikke i forbindelse med udleveringen af oplysningerne omkring Mette Frederiksens nærmeste medarbejder ønsket at oplyse, hvem der tildelte bonusserne og lønstigningerne – og hvorfor de overhovedet blev bevilget.

Del artiklen her:
5 Comments

 1. Gad vide om Transparency International overhovedet følger med her på siden, eller kun holder sig til den reelt ikke fungerende, statsfinansierede presse. Korruptionen i Danmark er ved at løbe fuldkommen af sporet

 2. magtfulduldkomenhed ,intet andet.
  i ugen her på vej ud af retten har man set livvagter rundt om en embedsmand/kvinde……kun for slippe for journalister…UPS

 3. Hold nu OP, hvor er I smålige! Der er jo penge nok!
  Mette FUSK er jo ikke så intelligent, at hun kan klare jobbet uden div. rådgivere. OG, hun skal jo ikke selv betale(haha).
  Det har hun “die DUMME dänen” til.
  “Die dumme dänen” æææælsker at betale 85% i skat & afgifter, knokle af sted i blinde for at tjene til livets TOP-beskattede ophold i DK.
  OG, nu får I snart en ny VelfærdsLov, og så tror I blindt på at velfærden bliver bedre! Fjolser!
  Som Mette FUSK siger: “lev med det” eller PestAger i Brussels: “sådan er det jo”.

  Tænk jer for h……. om inden I stemmer næste gang. Hvad fanden får jeg for pengene?

  Stem NB! STAD!
  P.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*