Rektor stoppede efter økonomisk rod på Journalisthøjskolen : Modtager stadig sin millionhyre

Del artiklen her:

Selv om Trine Nielsen måtte forlade posten som rektor for Danmarks Medie- og Journalisthøjskolen efter store økonomiske udfordringer, tvinges skatteyderne stadig til at betale hendes løn.

De pæne ord var fremme i slutningen af juni i år hos Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX), da uddannelsesinstitutionen med udgangspunkt i Aarhus, tog afsked med sin rektor. Det i skikkelse af Trine Nielsen, der blot fik to år på posten som daglig leder af den statsfinansierede uddannelsesinstitution.

På trods af de pæne ord fra blandt andet daværende bestyrelsesformand Lisbeth Knudsen, kom den hurtige afsked med Trine Nielsen langt fra overraskende. Det skyldtes de store udfordringer DMJX havde haft med sin økonomistyring, mens Trine Nielsen havde rang af rektor. Således har Per Nikolaj Buch, professor i økonomi ved Aalborg Universitet, tidligere udtalt til Journalistsforbundet fagblad Journalisten, at DMJX skulle have været glad for, at Britta Nielsen ikke havde været blandt skolens ansatte.

Læs også : Kendisjournalist krævede fuld åbenhed : Men hendes egen fede aftale kunne ingen andre byde på – og forhandlingerne foregik mundtligt uden referat

For ellers havde risikoen ifølge professoren været, at der pludselig kunne have manglet et stort millionbeløb i kassen. Simpelthen fordi økonomistyringen havde været så slap, at typer som Britta Nielsen, der svindlede Socialstyrelsen for et stort millionbeløb, havde haft optimale arbejdsbetingelser.

Oplysninger fra DMJX om aflønningen af Trine Nielsen

 

DMJX : Skatteyderbetalt årsløn på over millionen tilhører privatlivets fred

Trine Nielsens afsked med DMJX er dog langt fra én, der bliver en gratis omgang for skatteyderne. For som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos uddannelsesinstitutionen, modtager hun nemlig stadig sin løn uanset afskeden før sommerferien.

Læs også : Nyt pumpet CV på Radio Loud : Redaktør foregiver at have været fast underviser på Journalisthøjskolen – selv om han blot var hyret ind få timer for år tilbage

Således modtog hun også i juli dette år sin faste månedsløn på 73.645 kroner, hvortil kommer et åremålstillæg på 14.729 kroner og et pensionstilskud fra staten på 15.907 kroner. Eller hvad der svarer til, at hun i juli havde en samlet aflønning på 104.281 kroner – hvilket er på samme niveau, som før afskeden med DMJX.

Læs også : Journalisthøjskolen valgte absolut dyreste løsning ved kontroversiel videofilm

I hvor lang tid Trine Nielsen fortsat skal aflønnes af DMJX på trods af ikke længere at være ansat som rektor, er dog langt fra et forhold, uddannelsesinstitutionen ønsker at oplyse offentligheden om. Således har ledelsen i et tidligere svar til Journalista.dk oplyst, at den mener at dette forhold hører under privatlivets fred – uanset at offentligheden har krav på at få oplyst, hvad en offentligt ansat som Trine Nielsen tjener.

Del artiklen her:
1 Comment

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*