Dan Jørgensens håndplukkede pressechef hadede de rige : Nu tjener hun 1.2 millioner om året – efter at have scoret kæmpe bonus

Pressefoto af klimaminister Dan Jørgensen taget af Ulrik Jantzen
Del artiklen her:

Efter en fortid som ansat hos Dan Jørgensen under den nuværende ministers tid i Bruxelles, har Gry Möger Poulsen i hans ministerium sikret sig en løn, som står i skærende kontrast til, hvad hun mente var rimeligt som politiker.

For omkring 10 år tilbage, var de helt store ungdomshåb hos Socialistisk Folkeparti søskendeparret Thor Möger Poulsen og Gry Möger Poulsen. Begge børn af direktøren for PensionDanmark, Torben Möger Pedersen, og på trods af at være vokset op i et velhavermiljø, skabte de sig begge en særdeles venstreorienteret politisk platform.

Måske mest udtalt Gry Möger Poulsen, som i en periode var formand for Socialistisk Folkepartis ungdomsafdeling. Her slog hun i meget høj grad til lyd for, at forskellene mellem de rigeste og fattigste i Danmark skulle udjævnes. Det ikke kun ved at de rigeste skulle tjene mindre, men også skulle beskattes hårdere.

Læs også : Årsløn på 3.688.115 kroner rækker ikke på statsmediet : DRs generaldirektør står til lønforhøjelse – igen

Men efter at have gjort karriere hos Socialistisk Folkeparti, skiftede Gry Möger Poulsen omtrent samtidig med sin bror politisk løbebane – i forlængelse af en større nedsmeltning hos partiet. Således skiftede de begge til Socialdemokratiet, hvilket for Gry Möger Poulsens side også kastede et job af sig.

Det hos den nuværende klimaminister Dan Jørgensen, mens han var medlem af Europa Parlamentet.

Klimaministeriets oplysninger omkring aflønningen af Gry Möger Poulsen

 

Aflønning på et niveau hun tidligere tog afstand fra

Da Socialdemokratiet overtog regeringsmagten i 2019 og Dan Jørgensen Klimaministeriet, betød det samtidig et iøjnefaldende gensyn mellem ministeren og Gry Möger Poulsen. Embedsmanden blev nemlig ansat som kontorchef for ministeriets såkaldte Center for Vision og Strategi, hvilket skete på trods af kun få års erhvervserfaring, ligesom hun reelt alene har en afbrudt uddannelse bag sig.

Læs også : Kongen af fratrædelsesgodtgørelser : Sydfynsk kommunaldirektør har nu scoret 4.014.991 kroner på kun fire år

Alligevel har Gry Möger Poulsen sikret sig en fast årsløn, som i 2020 ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Klimaministeriet stod skatteyderne i 917.413 kroner. Hertil kom pensionsindbetalinger fra arbejdsgiveren på 141.856 kroner, ligesom hun dette år modtog en bonus på 100.000 kroner.

Læs også : I 2015 fik kommunaldirektør et gyldent håndtryk på 1.747.656 kroner – i dag scorer han endnu en fratrædelsesgodtgørelse i millionklassen

Det gjorde at den tidligere forkvinde for Socialistisk Folkepartis Ungdom i 2019 havde en samlet indtægt på 1.159.269 kroner. Dermed er hun nået op i en indtægtsgruppe, hun ellers som politisk aktiv, tog skarp afstand fra.

Del artiklen her:
1 Comment

  1. …..alt kan købes for penge, socialister er det bedste bevis på dette!
    Solidaritet? nejnejnej. Migmigmig + MIG!
    Stem NB! SIAD!
    P.
    PS: Godt gået af borgerne i Hjørring, de blev kvit en pamper der hylder ovenstående.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*