Tog manden og 81 gæster med til Bryan Adams-koncert og forgylder embedsmænd – i dag kæmper borgmester for sit politiske liv

Helsingør Kommunes pressefoto af borgmester Benedikte Kiær (Taget af Thinkalike)
Del artiklen her:

Et af de store spørgsmål i Nordsjælland i forbindelse med dagens kommunalvalg bliver, om Benedikte Kiær kan beholde sin borgmesterkæde.

Spørger man den politiske top og de ledende embedsmænd i Helsingør, kan det være meget svært at få de økonomiske ender til at mødes. Det kunne blandt andet ses vinteren 2019, da Helsingør Kommune af økonomiske årsager, ikke mente at kunne bevilge en plejehjemsplads til en reelt blind 92-årig mand. En afvisning der medførte en af de såkaldte kageaktioner, hvilket i sidste ende var med til at gøre, at den aldrende mand kom på et kommunalt finansieret plejehjem.

Som Journalista.dk efterfølgende kunne dokumentere, er det dog ikke alle dele af forvaltningen i den nordsjællandske kommune, der er lige hårdt ramt af sparekniven. Eksempelvis ikke når det handler om aflønningen af toppen af embedsværket, som under ledelse af den siddende borgmester, den konservative Benedikte Kiær, er blevet gjort til en af landets absolut bedst betalte.

Læs også : Borgmester tog manden, kollegaerne og vennerne med til Bryan Adams – på skatteydernes regning

Det drejer sig eksempelvis om kommunaldirektøren Stine Johansen, hvis årlige indtægt står skatteyderne i omkring 2.2 millioner kroner. På samme måde som kommunen de seneste år også gerne har fundet den store pung frem, når der har skullet afholdes spareseminarer.

Helsingør Kommunes oversigt over deltagere ved Bryan Adams-koncert udleveret som aktindsigt

 

Tavshed fra borgmester med markant forbrug

Uanset at være en kommune med erklærede økonomiske udfordringer, synes der dog heller ikke at have været problemer med likviditeten, når repræsentationskontoen de seneste år er blevet fundet frem. Eksempelvis ikke når et af 1980ernes helt store musiknavne har lagt vejen forbi Benedikte Kiærs kommune, som tilfældet var med Bryan Adams.

Læs også : Nægtede blinde plejehjemspladser : Direktør får alligevel stor lønforhøjelse – nu tjener hun 2.138.434 kroner om året

Det skete sommeren 2017, hvor hun ikke kun havde inviteret ægtefællen med til koncert på skatteydernes regning. Det var således også de nordsjællandske indbyggere der måtte holde for, så 81 andre kunne synge med på klassikere som Summer of 69, Heaven og Everything I Do I Do It for You. Hver af billetterne kostede 737,50 kroner, hvorfor den festlige aften for det kommunale selskab ledet af Bendikte Kiær, løb op i 61.212,50 kroner. Derved var der også plads til, at eksempelvis sangerne Morten Remar og Maria Montell kunne høre Bryan Adams, ligesom en hoteldirektør, direktøren for en chokoladefabrik og embedsmænd fra offentlige organisationer var blandt gæsterne. Samtidig havde Benedikte Kiær inviteret borgmestrene fra Halsnæs Kommune og Fredensborg Kommune, som dermed kunne tilslutte sig de daværende ministre Simon Emil Ammitzbøll-Bille og Troels Lund Poulsen.

Læs også : Ikke råd til plejehjemsplads til blind 92-årig – men bruger flere hundrede tusinde kroner på spareseminar på spahotel

På Journalista.dk har vi kontaktet Helsingør Kommune for at få en udtalelse fra Bendikte Kiær, om hun ved genvalg fortsat vil finde det kommunale checkhæfte frem ved lokale koncerter. Ligesom vi også har spurgt den konservative politiker, om hun ved et genvalg vil garantere, at Helsingør Kommune fortsat vil udbetale markante lønninger til sin top – uanset de påberåbte økonomiske udfordringer.

Men hun er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Hvor er det ækelt at se, hvordan kommunekassen misbruges. De selvfede politikere forstår at rage til sig i bedste Britta Nielsen stil

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*