Ikke råd til plejehjemsplads til blind 92-årig – men bruger flere hundrede tusinde kroner på spareseminar på spahotel

Helsingør Kommunes pressefoto af borgmester Benedikte Kiær
Del artiklen her:

Der bliver på ingen måder sparet på noget, når Helsingør Kommune anført af borgmester Benedikte Kiær, holder seminarer på nogle af Nordsjællands absolut bedste hoteller.

Vinteren 2019 var langt fra nogen PR-mæssig succes for Helsingør Kommune, som igen og igen måtte svare på spørgsmål om den på daværende tidspunkt 92-årige Einer Flintrup. Det efter at kommunen gentagne gange havde nægtet pensionisten en plejehjemsplads på trods af, at han ved siden at lide af fremskreden alder, reelt også var blind.

Presset fra offentligheden betød at Helsingør Kommune i sidste ende gav sig, så Einer Flintrup kunne få plads på en af den nordsjællandske kommunes plejehjem. Afvisningerne var i første omgang begrundet med, at man af sparehensyn ikke havde mulighed for at sende sin indbygger på plejehjem. I stedet havde Einer Flintrup i lange perioder været indlagt på hospitalet, hvilket havde medført yderligere fysiske problemer for pensionisten i form af eksempelvis liggesår.

Læs også : Bruger skattekroner på kasinoer – og aktieopkøb i Goldman Sachs

Med så udtalte økonomiske udfordringer i Helsingør Kommune skulle man måske umiddelbart tro, at kommunens top selv ville gå forrest, når det handlede om at få nedbragt sine egne udgifter. Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos kommunen, synes dette ikke nødvendigvis at være tilfældet.

Helsingør Kommunes udgifter til 2020-budgetseminar

 

Gode gæster i baren og restauranten – på skatteydernes regning

Således har Helsingør Kommune de seneste år lagt sine budgetseminarer på nordsjællandske kursusejendomme, hvilket er sket i stedet for at bruge byrådssalen, som tilfældet ellers er i en række andre kommuner. Et valg der også har haft betydning for skatteyderne, som regningen er blevet sendt videre til.

Læs også : Nægtede blinde plejehjemspladser : Direktør får alligevel stor lønforhøjelse – nu tjener hun 2.138.434 kroner om året

Det drejer sig eksempelvis om 2020-udgaven af Helsingør Kommunes budgetseminar, hvor byrådet anført af borgmester Benedikte Kiær sammen med ledende embedsmænd, havde sat hinanden stævne på Hotel Borupgaard, som blandt andet er kendt for at tilbyde sine gæster spaoplevelser. Et seminar med fokus på besparelser i den nordsjællandske kommune, der medførte en regning til indbyggerne på 176.099 kroner, hvilket ikke kun gav luft i budgettet til besøg i baren, men også i konferencecentrets restaurant for den store kommunale delegation.

Læs også : Helsingør Kommune vil være førende indenfor bæredygtighed : Sender alligevel stor delegation med fly til Folkemødet

En udgift til 2020-seminaret der flugtede meget godt med, hvad Helsingør Kommune eksempelvis afholdt til sine 2016- og 2017-seminarer. Her lød regningerne på henholdsvis 167.958 kroner og 174.228 kroner, hvor valget dog faldt på et andet lokalt konferencecenter i form af Bymose Hegn i Helsinge.

Helsingør Kommunes udgifter til 2017-budgetseminar

 

Helsingør Kommunes udgifter til 2016-budgetseminar

Del artiklen her:
3 Comments

  1. Er det sådan de konservative behandler de ældre? Det husker vi lige til næste kommunalvalg!

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*